неділя, 10 грудня 2017 09:05

Венеціанська комісія оцінила мовну статтю закону про освіту

Венеціанська комісія оцінила мовну статтю закону про освіту
Венеціанська комісія підтримала український закон про освіту Фото: report.az

Претензії Угорщини щодо мовної стаття українського закону про освіту – безпідставні. Так вважає Венеціанська комісія, яка займається конституційним правом у Європі. Ця стаття не обмежує права нацменшин.

Міносвіти вважає позицію Венеціанської комісії "збалансованою та конструктивною". Рекомендацію про подовження перехідного терміну для імплементації мовної статті обіцяють виконати. Раніше йшла мова про набуття чинності мовної статті з 2020-го, повідомляє "5 канал".

"Міністерство освіти і науки України погоджується, що з педагогічної точки зору продовження перехідного періоду є обґрунтованим і повністю підтримує цю рекомендацію", – зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав закон "Про освіту"

Офіційно висновки Венеціанської комісії буде опубліковано 11 грудня.

28 вересня в Україні набув чинності закон про освіту. За ним, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська. У середній школі для національних меншин плавно запроваджується українська як мова викладання. Але, відповідно до освітньої програми, – можуть викладатися одна або декілька дисциплін двома і більше мовами – державною, англійською та іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанська комісія оцінила мовну статтю закону про освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі