пʼятниця, 10 вересня 2021 13:27

В Угорщині українську почали викладати в школі

В Угорщині українську почали викладати в школі
В угорській школі поновили викладання українською. Фото: "Укрінформ"

В Угорщині в середній школі ім. Шомоді Режьо у Кішварді розпочали викладати українську мову.

У складанні навчального плану для цієї школи велику роль відіграли голова комісії освітньої комісії самоврядування Юдіт Софілканич та Вікторія Штефуца, повідомили на сторінці Державного самоврядування українців Угорщини у Facebook.

Це не перший випадок, коли в Угорщині викладають у школі українською мовою. 1993 року під керівництвом Софілканич в гімназії Боктолорантгази започаткували викладання української мови. Воно тривало 16 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правопис, меми та лайка - як "Мовомаратон" допомагає переходити з російської на українську

"І ось тепер знову розпочалося таке навчання в Кішварді, яке Державне самоврядування українців Угорщини всіляко вітає. У майбутньому сприятиме відкриттю викладання української мови і в інших школах Угорщини. Цьому надаватиметься максимальна підтримка – як з боку Комісії з питань освіти ДСУУ, так і з боку цілого Державного самоврядування українців Угорщини", - йдеться в дописі.

Президент України Володимир Зеленський із дружиною Оленою відвідали Маунт-Вернон - маєток першого президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Вашингтона. Перша леді повідомила про запуск тут українськомовного аудіогіда. Він 31-й у рамках її проєкту.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині українську почали викладати в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі