пʼятниця, 09 листопада 2018 11:20

Українці пишуть Радіодиктант національної єдності (онлайн)

Українці пишуть Радіодиктант національної єдності (онлайн)
Диктант національної єдності пишуть у організованих місцях та вдома. Фото: УНІАН

9 листопада відзначають День української писемності та мови. Усі охочі можуть перевірити рівень володіння мовою та написати Радіодиктант національної єдності. Він транслюється по Українському радіо та в мережі інтернет.

Текст із назвою "Крила України" читає мовознавець Олександр Авраменко.

Роботи потрібно надіслати на адресу Українського радіо - вул. Хрещатик,26, Київ, 01001. На конверті зробити помітку "Радіодиктант". Там порахують кількість учасників акції та перевірять роботи.

Інший варіант - фото написаних диктантів переслати електронною поштою на адресу [email protected].

"Цьогоріч в Україні та за її межами буде набагато більше локацій проведення флешмобу. Люди зможуть прийти і в зручному місці разом із іншими написати текст. Важливо, що диктант єдності пишуть у Польщі, Австрії, Китаї, Австралії, Лівані, Франції, Туреччині та Великій Британії. Цьогоріч приєдналися українці з Чорногорії", - розповідає мовознавиця Аліна Акуленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День української писемності і мови: добірка цікавих фактів

Українська письменниця Оксана Забужко підтримала найбільший мовний флешмоб. Закликала українців у День писемності та мови написати диктант національної єдності.

"Часто помічаємо, що починаємо менше читати і дедалі гірше пишемо. Перевірте себе. 9 листопада. Увімкніть Українське радіо, візьміть ручку, папір і пишімо разом диктант національної єдності", - говорить Забужко

Зараз ви читаєте новину «Українці пишуть Радіодиктант національної єдності (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі