субота, 03 квітня 2021 20:20

У японському місті відкрили українську школу

У Японії урочисто відкрили українську недільну школу в місті Нагоя.

Це перша українська недільна школа в цьому місті й перша така школа в Японії, створена за підтримки МЗС України, повідомила друга секретарка Посольства України в Японії Віолетта Удовик, повідомляє "Радіо Свобода".

Проєкт реалізує Японсько-українська культурна асоціація. Школа буде називатися "Берегиня". Її відкрили не тільки для українців, а й для японців, як дітей, так і дорослих.

У школі будуть вивчати українську мову, проводити практичні заняття з українознавства, вивчення народної творчості. Будуть організовувати українські свята, конкурси та розваги.

На першому занятті учні вчилися називати кольори та рахувати українською мовою. Дізналися про основних героїв української народної казки "Рукавичка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У японській мережі магазинів продаватимуть український смаколик

Посольство України в Японії передало школі літературу українською мовою і матеріали про Україну японською мовою.

Крім школи "Берегиня" в Нагої, є дві українські школи в Токіо - "Джерело" та "Хробачок" при Асоціації партнерів "Японії-Україна".

Автор: Посольство України в Японії
  У Японії відкрили українську недільну школу
У Японії відкрили українську недільну школу
Автор: Посольство України в Японії
  У Японії відкрили українську недільну школу
У Японії відкрили українську недільну школу

У Японії розробили україномовну інструкцію з порадами на випадок землетрусів. Їх створила Японсько-українська культурна асоціація спільно з Асоціацією міжнародних обмінів міста Токай, повідомило Посольство України в Японії.

Зараз ви читаєте новину «У японському місті відкрили українську школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі