понеділок, 09 вересня 2019 19:02

У місті не дозволяють навчатись українською

У місті не дозволяють навчатись українською
У Чорноморську не дозволяють навчатись українською в школах. Фото: IGotoWorld.com

Письменниця Лариса Ніцой поскаржилась на чиновників Чорноморська Одеської обл.

"Місто Чорноморськ зустрічає 250-річчя Котляревського забороною української мови. Департамент освіти і школа №7 кажуть батькові Олександрові Світличному (та ще 40 учням школи), що не можуть забезпечити його дитині навчання українською, і посилаються при цьому на закон Ківалова-Колісниченка. Але скоро буде 2 роки відтоді, як цей закон втратив чинність", – розповіла Ніцой у Facebook.

Вона закликала генпрокурора Руслана Рябошапка відкрити кримінальне провадження проти посадовців Чорноморська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російськомовна Україна приречена - Портников

"Що робити тим учням українських батьків, які навчаються не в першому класі, і які написали заяви на навчання українською? Чому їх примушують вчитися російською, а не державною мовою? Згідно із законом про освіту ст. 7 навчання мовою меншин забезпечується національним меншинам. До чого тут українці? Що це за примусове навчання російською? Вони що, в концтаборі? Скільки буде продовжуватися ця дискримінація? До Чорноморської міської Ради належать 11 шкіл. У самому місті Чорноморську 7 шкіл. У більшості з них (4 школи) відбувається примусове навчання українців російською мовою", - повідомила вона.

У Києві на псевдоконференції про проблеми нацменшин в Україні закликали відмінити мовний закон. Зібрання 25 липня у конференц-залі готелю "Київ" організувала незареєстрована громадська організація "За взаємопорозуміння та прогрес".

Зараз ви читаєте новину «У місті не дозволяють навчатись українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі