понеділок, 10 квітня 2023 14:38

Співзасновник рекламної агенції наговорив українофобських заяв

Співзасновник рекламної агенції TABASCO Олександр Смірнов назвав міністра освіти та науки Оксена Лісового "министром образования и науки украинского языка" та обізвав Києво-Могилянську академію.

Це викликало обурення користувачів соцмереж. А у самій компанії TABASCO заявили, що їм прикро за висловлювання Смірнова, а агенція підтримує становлення української мови.

Автор: Facebook.com/UkrainianCreativeStories
  Заява співзасновника рекламної агенції TABASCO Олександра Смірнова викликала обурення у соцмережі
Заява співзасновника рекламної агенції TABASCO Олександра Смірнова викликала обурення у соцмережі

8 квітня Лісовий заступився за студентів Державного податкового університету в Ірпені, де викладачка відмовлялася вести лекції українською мовою, бо їй це "складно".

"Кейс із викладачкою закладу освіти, яка не спроможна опанувати державну мову, – це пряме порушення законодавства. Щодо цього випадку будуть вжиті заходи. Поведінка цієї пані має вигляд… м'яко кажучи… невідповідний її ролі", – заявив міністр.

Лісовий висловив повагу до студентів і зазначив, що це нагадує йому про студентську молодість, коли "ми позбавлялись совкового абсурду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацював закон "Про медіа": Кремінь пояснив мовні норми

"Ймовірно, замість того, щоб займатися освітою і наукою, боротися з корупцією, пан Оксен створюватиме патріотичного громадянина за допомогою мовних маніпуляцій, слідкуватиме, як Києво-дебілянська академія, якою мовою люди розмовляють на перервах", – написав Смірнов.

 

Після обурення у мережі на таку заяву згодом видалив або приховав допис.

У мережі користувачі відреагували на пост співзасновника рекламної агенції TABASCO:

"Казковий просто персонаж, епічний кейс"

"Тобі кокошнік сильно голову тисне?"

"Квиток на расєю вже купив?"

Волонтер, координатор Благодійного фонду Сергія Притули Роман Сініцин написав: "Була колись в Україні велика креативна/рекламна агенція тобаско, але думаю це уже все, нема, приїхали, рецесія, п#зда. І цього г*ндона, типу фаундера, треба виключити з притомної тусовки, бо він нічим не відрізняється від окупанта. У нас на фронті щодня гинуть десятки кращих Людей, щоб ця чепуха тут щось подібне транслювала".

Ексголова Державної митної служби Максим Нефьодов нагадав, що серед клієнтів агенції такі відомі компанії як Алло, Hyundai, Henkel, Наша Ряба, Національний банк України, Kernel, Оболонь.

"Цікаво, як їх цінності співвідносяться з цінностями їх підрядника?", – запитав Нефьодов.

Розповів, що компанії Vodafone і ОККО повідомили, що вже не працюють з цією агенцією.

У TABASCO заявили: "Нам прикро, що особиста позиція одного з акціонерів агенції викликала обурення багатьох людей. Наголошуємо, що ця позиція була розміщена на особистій сторінці Олександра Смірнова та є його субʼєктивною позицією. Команда агенції не розділяє висловлену точку зору".

У Державному податковому університеті в Ірпені викладачка відмовилась вести лекцію українською мовою. Відеозапис з пари студенти опублікували у соцмережі. Адміністрація навчального закладу відреагувала на інцидент, розпочала службове розслідування і відсторонила викладачку від роботи.

Раніше Державний торговельно-економічний університет звільнив викладачку, яка вела лекції російською мовою і не погоджувалась перейти на українську.

Зараз ви читаєте новину «Співзасновник рекламної агенції наговорив українофобських заяв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі