пʼятниця, 26 березня 2021 18:21

Секретар РНБО розповів про ставлення до російської

Секретар РНБО розповів про ставлення до російської
Данілов нагадав, що РФ втручається у справи сусідніх країн. Фото: РНБО

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Російська Федерація "захищає" не росіян, а російськомовних.

"Це їхнє завдання, це їхня місія, вони собі так вигадали. Вони живуть у своєму світі, вигаданому, і вони вважають, що має бути тільки Російська імперія. Це в них такі імперські забаганки, які вони ніколи не припиняють і які дорого обходяться як для України, так і для Грузії, Молдови та всіх країн, які в оточенні РФ", - наголосив Данілов в інтерв'ю Радіо НВ.

Замість того, щоби займатися своїми внутрішніми справами, Росія постійно втручається в справи інших країн, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою мовою українці більше спілкуються вдома - свіже дослідження

"Є небезпечна ситуація, пов'язана саме з мовою. Я вже неодноразово говорив, що Росія обрала таку доктрину, вона вже захищає не росіян, вона захищає російськомовних. Це небезпечна ситуація для будь-якої країни. І ми кажемо, що якщо Україна починає розмовляти російською мовою, то чекайте, що Путін захищатиме тих громадян, причому не запитуючи в них, чи потребують вони того захисту, чи ні", - додав Данілов.

Російськомовні програми на телеканалі "Дом" можуть негативно вплинути на майбутнє України. Таку думку Gazeta.ua висловив експерт з питань мовної політики Тарас Марусик.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО розповів про ставлення до російської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі