вівторок, 22 жовтня 2019 12:41

Прем'єр відповів на закиди щодо невиконання мовного закону

Прем'єр відповів на закиди щодо невиконання мовного закону
У Кабміні шукають претендента на посаду уповноваженого із захисту державної мови. Фото: Youtube

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, що Кабмін шукає людину на посаду уповноваженого із захисту державної мови.

"Ми мали розмову з паном Бородянським, і я чекаю від нього кандидатури зараз. Тобто ми в пошуку людини, яка могла би в повній мірі виконувати цю функцію", - зазначив він.

Також прем'єр розповів, що підтримка Нацкомісії з захисту державної мови залежатиме від коштів у держбюджеті. Цифри стануть відомими у листопаді. Сам Гончарук підкреслив, що виступає за фінансування комісії.

"Ми зараз отримали ці матеріали і дивимось, що у нас є в дохідній частині та у видатковій. Виходячи з того, який обсяг грошей матимемо, ми зважимо пріоритети і подивимось, що і яке фінансування має отримати", – сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд закликають обрати уповноваженного з питань мови

У мовному законі написано, що уряд до 16 жовтня має призначити уповноваженого із захисту державної мови. Посадовець має розглядати скарги про порушення мовного закону. У спільноті зазначають, що попри те, що закон прийняли, постійно фіксують факти його порушення.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр відповів на закиди щодо невиконання мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі