вівторок, 08 вересня 2015 21:39

Прем'єрка Латвії перестала давати інтерв'ю російською мовою

Прем'єрка Латвії перестала давати інтерв'ю російською мовою

Прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма більше не даватиме інтерв'ю російською мовою. Про це в ефірі радіостанції "Baltkom" заявила її прес-секретар Айва Розенберга, слова якої наводить російський сайт "РИА Новости".

"Після чергового сьогоднішнього інтерв'ю глави уряду з російськомовним ЗМІ прем'єр ще раз дійшла висновку, що їй складно говорити російською", - повідомила Розенберга.

Зокрема, уточнює представниця чиновника, прем'єр "занадто довго формулює думку", а часу на вивчення російської мови у Лаймдоти Страуюма не вистачає через щільний графік. Відтепер глава уряду буде давати інтерв'ю тільки латиською, підсумувала речниця.

"РИА Новости" також нагадує, що раніше Центр державної мови республіки розкритикував президента Латвії Раймонда Вейоніса, який невдовзі після вступу на посаду 8 липня заявив, що не відмовиться від використання російської мови у спілкуванні з журналістами і жителями країни. Глава держави припустив, що спілкування двома мовами - це один зі способів зменшити протиріччя, наявні між латишами та росіянами.

У грудні 2014 року Лаймдота Страуюма була оштрафована на 50 євро за порушення правил передвиборної агітації. Її покарали за зроблене нею після голосування на парламентських виборах 4 жовтня заяву. Лаймдота Страуюма тоді сказала, що в разі перемоги очолюваної мером Риги Нілом Ушаковим проросійської партії "Злагода" під загрозу може бути поставлена ​​незалежність Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єрка Латвії перестала давати інтерв'ю російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі