четвер, 19 листопада 2015 12:10

Петиції в дії: Порошенко погодився викинути російську мову з паспортів

 

"Підтримую обурення громадян України стосовно дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації мовою держави, яка Верховною Радою України визнана такою, що здійснює агресію проти України", - передає слова глави держави офіційний сайт.

Від себе президент додає, що російськомовні написи в українських паспортах варто замінити англомовними, - повідомляє Gazeta.ua.

"Враховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування. З огляду на викладене мною скеровано звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією забезпечити згідно з компетенцією внесення законодавчих змін для вжиття відповідних заходів", - заявив Петро Порошенко.

Нагадаємо, 29 серпня на сторінці електронних петицій сайту президента з'явилася пропозиція "Надавати громадянам України паспорт тільки УКРАЇНСЬКОЮ (без мови окупанта)". Після того, як заклик зібрав потрібних 25000 підписів, на нього відповів Президент України.

Як відомо, викладач Святослав Літинський і ще близько десяти українців у різний час домоглися для себе паспортів без записів російською мовою. Для цього в кожному випадку довелося подавати до суду. Всі рішення судів одностайно стверджували, що дублювання інформації російською не передбачена жодним законом.

До речі, вчора Петро Порошенко проголосив наступний рік - Роком англійської мови в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Петиції в дії: Порошенко погодився викинути російську мову з паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі