субота, 06 квітня 2024 09:01

Тиждень з Віталієм Чепиногою

Тиждень з Віталієм Чепиногою

Тиждень розпочався з ракетного удару Росії по західних регіонах України. Якраз тоді, коли християни західного обряду відзначали Великдень і йшли до церкви. Цим Путін вчергове продемонстрував своє ставлення до папи Франциска-Берґольйо та його миротворчих ініціатив.

Реджеп Ердоган вперше за довгі роки програв місцеві вибори в Туреччині. Якщо раніше опозиція могла хвалитися тільки успіхами в курортній, проєвропейській Анталії, то зараз опозиційна Республіканська партія контролюватиме більшість регіонів, включаючи Стамбул, Анкару та Ізмір. Епоха старого і хитрого султана Реджепа добігає завершення. Йому так і не вдалося здолати свого основного суперника. Тим більше прикро, що того суперника давно немає в живих - Мустафи Кемаля Ататюрка. Кажуть, нам такі результати турецьких виборів на користь!

До Києва дійшла піщана буря з Сахари. Нам тільки цього бракувало, - кажуть кияни.

У вівторок Збройні сили України вразили щонайменше дві цілі в далекому Татарстані: завод "Елагнафтопродукт" та завод з виробництва російсько-іранських безпілотників. Відстань до Татарстану - близько півтори тисячі кілометрів! Але ми - дістали. Український безпілотник, який потрапив на відео багатьох користувачів, схожий на шедевр супрематизму часів Малевича й Татліна. Таке враження, що запустили його ще в 20-х роках минулого століття. Але летів впевнено, бив точно й невідворотно.

Видання стверджує, що вже цього року Україна зможе атакувати Урал та Заполяр'я безпілотниками з далекобійністю 2000 кілометрів і більше. Ракети лишаються в минулому. Настала ера безпілотників

Німецький таблоїд Bild стверджує, що для атаки на Татарстан застосовувався модифікований український літак UJ-22, а також безпілотник на базі українського надлегкого літака Аеропракт А-22 "Летюча лисиця". Не зліть українську лисицю. Особливо летючу. Те ж саме видання стверджує, що вже цього року Україна зможе атакувати Урал та Заполяр'я безпілотниками з далекобійністю 2000 кілометрів і більше. Ракети лишаються в минулому. Настала ера безпілотників. По СNN розповіли, що Україна для ударів по енергетичних об'єктах Росії застосовує безпілотники з особливою системою управління на базі штучного інтелекту. Ця система невразлива для засобів РЕБ.

Київський міжнародний інститут соціології повідомив, що за результати соціологічного опитування, майже половина українців вірять в астрологію, тарологію та екстрасенсів. Тому, коли будемо стверджувати, що українська нація - одна з найбільш віруючих, треба уточнювати: є нюанси! В такі часи живемо, що віримо у все, про всяк випадок. Щось, та допоможе. Цікаво, коли там Паска по-тарологічному?

Державний секретар США Ентоні Блінкен сказав, що на Вашингтонському саміті НАТО цього року Україні буде запропоновано чітку "дорожню карту" щодо майбутнього членства в альянсі… Знов за рибу гроші. "Дорожню карту" на всі можливі напрямки ми маємо з часів Віктора Ющенка. Ми більше потребуємо самого членства в блоці.
Тим часом в середовищі західних експертів активно обговорюється формула миру у форматі "Втрачені території в обмін на членство України в НАТО". Як це втілити на практиці - ніхто не знає.

Інститут національної пам'яті визнав Михайла Булгакова імперцем, шовіністом і українофобом. Хто там далі? Чайковський?

Китай також виступив за мирні переговори. "За мир без переможців і переможених". Все це ми вже проходили. І знаємо, що чим ближче якийсь політик, або якась держава до Росії, тим більше вона - за мир. Навіть сам Путін подекуди "за мир".

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко схвилював користувачів соціальних мереж, в'їхавши на мотоциклі до тік-току в спеціальному відеоролику. Володимир Зеленський був скромніший. Він заїжджав на велосипеді. В принципі, в 2014 році Петро Олексійович починав з бульдозера. Тому транспортна тема в українській новітній політиці далеко не нова.

В російському Санкт-Петербурзі засудили 66-річного чоловіка. Він казав, що Україна має право і повинна знищити Керченський міст. Раніше він вже сидів за виступи проти війни в Чечні, і ще за Радянського Союзу - за антирадянщину. Рецидивіст! Є там і такі люди. Виняток, що потверджує правило.

П'ятниця. Одна з найбільш успішних і вдалих операцій українських спецслужб за всю війну. Масована атака безпілотників на військові аеродроми в Росії. Морозовськ, Єйськ, Енгельс. За попередніми даними, повністю знищено 6 літаків, щонайменше вісім - виведено з ладу. Безпрецедентно!

Ми витіснили Росію з Чорного моря, не маючи флоту, і зараз можемо загнати російську авіацію на Сахалін, не маючи літаків

Ми витіснили Росію з Чорного моря, не маючи флоту, і зараз можемо загнати російську авіацію на Сахалін, не маючи літаків. Особливого шарму останній спецоперації надав український безпілотник, який летів небом з музичним супроводом. Це було красиво! Під час Майдану, казали, що революція має бути креативною. Тепер креативною стала й війна. Was wollen wir trinken! Лети, пташко!

Щодо інших новин. Норвегія (після Франції та країн Балтії) заявила про можливість введення контингенту своїх військ в Україну. А в Україні тим часом зацвіли абрикоси. Як не дивно, ці дві нібито неспівставні новини, у якийсь незрозумілий спосіб поєднуються цілком органічно…

Зараз ви читаєте новину «Тиждень з Віталієм Чепиногою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі