понеділок, 17 травня 2021 11:34

Не розумію "псячу" мову: викладач коледжу зганьбився заявою

Не розумію "псячу" мову: викладач коледжу зганьбився заявою
У коледжі в Чорноморську стався мовний скандал. Фото: "Факти"

У Чорноморську Одеської області викладач морського фахового коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко назвав українську мову "псячою".

"Я не разумею вашу псячу мову, пышіть калі ласка па-беларуску альбо па-руску. Я ня мовлю ўкраінскай мовой і паперы пышу па-руску, хоць ведаю яе. Для мяне гэта ваша ўкраінская мова – мова окупантаў та фашыстаў", - написав він білоруською в соцмережі, повідомляють "Факти".

У коледжі відреагували на ситуацію

"Керівництво коледжу не ставитиметься терпляче до таких висловлювань. Неприйнятно, що викладач нашого закладу публічно робить такі висловлювання. Ми поговоримо з дітьми в тих групах, де він викладає, і з'ясуємо, чи пропагує вчитель ненависть до державної мови на своїх уроках", – сказала заступниця директора з освітньої роботи коледжу Наталія Федорова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Это говяжий язык" - клієнти магазину цькували продавчиню за українську мову

Активісти проінформували уповноваженого із захисту державної мови та подзвонили на урядову гарячу лінію.

У кафе Coffee Bar №13 в Миколаєві стався конфлікт через обслуговування відвідувача українською мовою. Бариста зателефонувала в сльозах і повідомила, що чоловік влаштував скандал, бо та говорила українською.

Зараз ви читаєте новину «Не розумію "псячу" мову: викладач коледжу зганьбився заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі