середа, 03 березня 2021 13:48

Не бійтеся показувати книжку - письменник привітав з професійним святом

Не бійтеся показувати книжку - письменник привітав з професійним святом
Андрій Кокотюха закликав українських письменників не боятися показувати власні книжки. Фото: скрін з відео

Український письменник і сценарист Андрій Кокотюха своєрідно привітав книголюбів та колег із професійним святом - Всесвітнім днем письменника.

У відео, опублікованому у Facebook, літератор окреслив одну з проблем, з якими стикаються сучасні письменники в українських ЗМІ.

"Мені не хочеться звертатися з пафосними вітальними промовами. Буде коротка історія про формулювання питання і проблеми", - сказав Андрій Кокотюха.

І розповів, як напередодні професійного свята давав інтерв'ю та коментарі журналістам різних українських ЗМІ. Одна відома журналістка, ім'я якої письменник не назвав, окреслила йому суть проблеми. Виявилося, що показувати в інтерв'ю власні книжки для письменника це значить рекламувати свої видання. Тобто, це вже комерційна реклама і робити такого нібито не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас нарешті з'явилися добрі романи про війну

"Письменник - це письменник, але якщо ти показав книжку - це вже реклама книжки. Показувати презентацію власного фільму - це можна. Презентація музичного кліпу - можна. Письменника без книжки - теж можна. А книжку - не можна, бо це вже реклама", - обурився український автор.

І наголосив, що письменника без книжок не буває. Тож, письменнику обов'язково треба показувати свої книжки. Бо це не лише реклама, але й популяризація читання та повернення культури мати книжки вдома.

"Не треба боятися показувати книжку. Не треба боятися говорити про книжку. Треба книжку брати в руки й читати", - наголосив Андрій Кокотюха.

У грудні 2020-го для покупців став доступний еротичний календар на 2021 рік з українськими письменниками.

Коментуючи вихід календаря, митці розповіли, чому українці не читають сучасних авторів та як популяризувати свої твори.

Зараз ви читаєте новину «Не бійтеся показувати книжку - письменник привітав з професійним святом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі