четвер, 15 листопада 2018 13:38

Назвали головне слово року

Автор: agravery.com
  Оксфордський словник обрав слово 2018 року - "токсичний"
Оксфордський словник обрав слово 2018 року - "токсичний"

Оксфордський словник обрав слово 2018-го. За версією редакторів, це слово – токсичний.

Слово вживалось у найширшому спектрі тем та описувало багато ситуацій року, що минає.

"Визначається як "отруйний" та вживається для опису широкого спектру речей, ситуацій, проблем і заходів", - йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що слово "токсичний" часто використовувалось людьми як метафора для опису їхнього середовища, робочої атмосфери, настрою в шкільному середовищі, стосунків, культур і поведінки.

До загальної кількості використання слова "токсичний" додав рух "І мене також", що називають "рухом, який викрив токсичну сторону маскулінності". Також наголошується, що це слово широко використовувалось у політичному середовищі.

Раніше словник Словник Collins обрав словом року "одноразовий". Такий вибір аргументували тим, що світ дедалі більше бореться з використанням непридатних до переробки матеріалів, які забруднюють планету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проект правопису на часі" - науковець

Інформація, отримана чистою літературною мовою, запам'ятовується краще. Те ж саме, передане суржиком чи якимось діалектом, відкладається у пам'яті гірше.

Вчені довели, що чистота мови впливає на сприйняття та запам'ятовування даних.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головне слово року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі