вівторок, 02 жовтня 2018 11:28

Монстри під радою - як депутатів переконували прийняти мовний закон

Монстри під радою - як депутатів переконували прийняти мовний закон
У форматі лялькового театру активісти показали монстра "русского міра", який пожирає українців через їх русифікацію. Фото: Rubryka

Активісти організації "Відсіч" провели театралізовану виставу біля Верховної Ради - як заклик до прийняття мовного закону. Вони продемонстрували монстра, який пожирає українців через русифікацію - перетворює на малоросів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому мовний закон потрібно прийняти терміново

"На новий мовний закон Україна і всі ми чекаємо вже багато років. Ми провели безліч акцій на захист української мови, зокрема всеукраїнську кампанію "Помста за розкол країни" – псували рейтинги депутатам-русифікаторам, які голосували за закон Ківалова-Колесніченка. Для нас дуже дивно і прикро, що, попри перемогу Майдану, Україна досі не має достойного закону про мову. Зараз дуже важливо, щоб голоси в Раді не розпорошилися за різні партійні та персональні проекти, а щоб депутати підтримали справді якісний та ефективний законопроект про мову", – пояснила активістка руху "Відсіч" Катерина Чепура, повідомляє rubryka.com.

Співавтор одного із законопроектів Сергій Оснач пояснив, що українці позитивно сприймають посилення статусу української мови у всіх сферах суспільного життя. Це доводять численні соціологічні дослідження.

За даними дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", 61% українців вважає, що українська мова має бути єдиною державною. Така думка переважає у 21 регіоні України.

Депутат Львівської обласної ради Руслан Кошулинський розповів, як українська мова може допомогти на війні. Зокрема, мова може допомогти солдату визначити, свій чи чужий із ним на зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Монстри під радою - як депутатів переконували прийняти мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі