четвер, 01 серпня 2024 14:16

Чотири слова, які мають абсолютно інше значення

Чотири слова, які мають абсолютно інше значення
В українській мові є багато слів, які можуть мати кілька значень і українці вживають їх помилково Фото: pinterest

Словниковий запас - це не тільки спосіб висловлення думок. Це наше внутрішнє відображення розуміння тих чи інших речей.

В українській мові є багато слів, які можуть мати кілька значень в залежності від контексту. Але є такі слова, які помилково описуємо якусь річ чи емоцію без повного розуміння їх значення. Розповімо про чотири слова, які вживають багато українців.

"Маскарад"

Часто це слово асоціюється з веселими святкуваннями чи карнавальними подіями. Проте, його справжнє значення пов'язане з таємницею та приховуванням особи. Вживаючи його, розумійте, що мова йде не лише про розваги, а й про обман чи хитрість.

"Феномен"

Багато хто використовує це слово для опису чогось видатного або унікального. Однак, феномен — це просто факт чи явище, яке можна спостерігати. Тобто, не всі видатні речі є феноменами, якщо ми говоримо про їхнє сприйняття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ось де собака заритий": що означає популярний фразеологізм

"Альтернатива"

Зазвичай ми вважаємо, що альтернатива - це просто вибір між двома варіантами. Насправді ж, слова "альтернатива" означають можливість вибору з кількох варіантів, не обмежуючись лише двома.

"Шедевр"

Це слово стало синонімом до всього геніального. Проте, шедевром вважається складена чи створена робота, яка була завершена майстром, що демонструє високий рівень майстерності. Тому не кожна хороша річ може вважатися шедевром.

В українській мові є група слів, які з часом втратили своє первинне значення або актуальність. Деякі з цих архаїзмів досі вживаються, але мають нове значення.

Розкажемо про десять слів, які кілька століть тому мали зовсім інше значення. Зокрема слово "жир". За часів Київської Русі це слово мало значення побажання достатку, розкоші та надлишків. Навіть були імена з таким коренем – Жирослав, Доброжир, що означало матеріальний достаток. В українській мові побутує фразеологізм "з жиру біситься", тобто, всього має доволі і чимось не задоволений.

Зараз ви читаєте новину «Чотири слова, які мають абсолютно інше значення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі