неділя, 02 червня 2013 15:00
Северин Наливайко
Северин Наливайко
Северин Наливайко

Подвійний штраф

– Придурки патенто́ві, – каже сміючись моя мама. Їй теж ця пригода сподобалася. З першого разу я в неї не дуже вник, адже слухати довелося телефоном серед ночі.

Друг Максим Остяк гостював на Паску в селі під Києвом і купив там їжджений ретро-скутер. Давно мріяв, а тут така нагода – за 3 тисячі Yamaha Vino. 2 дав зразу, і тут же, не вміючи, поїхав із дівчиною на Київ.

До першого падіння кермувала Віка.

На першому ж посту ДАІ їх оштрафували, та Остяк не розгубився: вирішив, що продасть моцика та й виплатить штраф.

Зранку вже дізнаюся, що оштрафував їх і другий пост. Таким чином новий мотовласник з'ясував, що при затриманні за те саме порушення впродовж дня штраф ­подвоюється. Зокрема, їх покарали за їзду без шоломів, без номерного знака, та й без прав. А ще за те, що Остін, як ми його звемо, 12 годин до того пив пиво й успішно здав на це тест. Так набігли 8 тисяч. Крім того, інспектори пробили транспортний засіб по базі та з'ясували, що ніде не зазначене його ввезення, купівля та власники. Тобто продати не вдасться, тож матиме Макс омріяного ­скутера.

Втретє натрапити на міліцію друзі не хотіли, тому залишили "коня" в центрі й добрались на Дорогожичі вже без нього.

Остін таки напитує покупців. А водночас обіцяє: "Ще покатаємося. Зроблю його гарне-е-ньким".

Я ж думаю собі: хоч би не вкрали мотоцикл звідти, де залишений, бо тоді така весела дорожньо-транспортна історія обірветься. Також буде сумно, якщо цього літа через несплачені штрафи ­громадянина Остяка не випустять за межі держави. Він так хоче податися на заробітки у Швецію.

Зараз ви читаєте новину «Подвійний штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі