понеділок, 28 грудня 2015 17:17

В Україні з'явиться перший телеканал про IT

В Україні з'явиться перший телеканал про IT

Фонд BrainBasket запускає перший український телеканал про IT, який отримав назву BrainTV. Про це повідомляє видання AIN.

Телеканал буде йти 24/7, його сітку мовлення складуть телепередачі українською та англійською мовами. Головним технологічним партнером виступив Divan.TV через який і буде відбуватися мовлення на перших порах.

Зазначається, що запуск телеканалу через сервіс Divan.TV заплановано на березень. До кінця літа організатори проекту планують вивести його в кабельні мережі. Основна мета запуску телеканалу — організація медіамайданчики для підприємців і людей, зацікавлених в IT-сфері.

"Люди, яким цікавий ІТ-сектор, але які поки що мають дуже погане уявлення про те, як він працює і який у нього потенціал, зможуть дізнаватися більше про нього через канал. Також вони зможуть навчитися програмуванню і надихнутися прикладами українських ІТ-підприємців через BrainTV", — прокоментував Володимир Люлька, голова фонду BrainBasket.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 22 містах України за рік підготують 40 тисяч спеціалістів IT

Директором телеканалу стане Божена Шеремета, IT-журналістка видання KyivPost і маркетинг спеціаліст компанії Coppertino.

"З появою BrainTV українські технологічні компанії нарешті отримують промо-майданчик для відеореклами, а українці отримують оригінальний освітній і розважальний відео контент про ІТ 24/7", — вважає Шеремета.

За словами творців телеканалу, денний ефір буде наповнений переважно україномовним контентом, а вечірній — програмами англійською мовою, щоб покривати аудиторію за межами України. Серед проектів каналу планується запуск реаліті-шоу про стартапи, ТВ-акселератора, щоденної служби новин і подача освітнього контенту від провідних американських університетів.

Нагадаємо, Twitter попереджає користувачів про хакерську атаку.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться перший телеканал про IT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі