понеділок, 15 липня 2019 11:36

Український стартап попереджає про інсульт

Український стартап попереджає про інсульт
Український стартап BeSure допомагає запобігти інсульту Фото: bettertone.com.ua

Україно-нідерландський стартап BeSure допомагає запобігти інсульту.

Співзасновником медичного стартапу BeSure є українка Ольга Чумакова. Зараз вона проживає в Україні та Нідерландах, повідомляє senior.ua.

Стартап створили понад 3 роки тому. Зараз над ним працює 8 людей. Вони планують брати участь у зміні системи охорони здоров'я в усьому світі. Із вересня команда хоче це зробити у декількох європейських країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google прослуховує користувачів

Платформа аналізує різні показники пацієнта та навколишнього середовища: погоду, атмосферний тиск, локацію тощо. Усе відбувається в режимі реального часу. Це допомагає запобігти інсульту, отримати своєчасну допомогу, змінити план лікування і профілактики за необхідності.

Над стартапом можна працювати і в Україні. Єдиною перешкодою є відсутність електронних медкарт.

"Без них нічого працювати не може. Але, можливо, це навіть плюс: Україна має шанс впровадити відразу сучасні продукти, пропустивши десятиліття проміжних етапів. Ми плануємо взяти участь в українському проекті Planexta Smart Care, який ініціює наш партнер розробник SenseBand", - говорить Чумакова.

Витрати, пов'язані з лікуванням, реабілітацією та втратою працездатності через інсульт в ЄС і США перевищують $120 млрд на рік.

Зараз ви читаєте новину «Український стартап попереджає про інсульт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі