середа, 26 грудня 2018 13:04

У Google Chrome виявили небезпечну вразливість

У Google Chrome виявили небезпечну вразливість
Google вже повідомили, що працюють над усуненням помилки. Фото:bezprogramm.net

Зловмисники виявили чергову масштабну вразливість, яка дозволяє перезавантажувати процесори комп'ютерів, повністю виводячи їх із ладу.

Вразливість виявили не в операційній системі Windows, а у найбільш популярному браузері – Google Chrome, повідомляє Geekon.

Саме через свою популярність серед користувачів операційної системи Windows, Chrome у результаті став масовою проблемою для цих користувачів, відкриваючи хакерам можливість фізично нашкодити їхнім ПК і ноутбукам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користувачі Apple скаржаться на оновлення системи

Масштаб проблеми міг би бути значно серйознішим, якби експерт із кібербезпеки з компанії Microsoft Жером Сегура не виявив дану уразливість і не повідомив про це у загальному доступі.

За його словами, помилка працює в кілька етапів і використовується хакерами досить хитро. Користувач отримує нібито системне повідомлення про шкідливе програмне забезпечення. Вийти з браузера після такого повідомлення можливо тільки через "Диспетчер завдань" Windows.

При відкритті диспетчера задач Chrome починає навантажувати процесор ПК фіктивною роботою з обробки фонових процесів, витрачаючи у результаті всі ресурси системи і виводячи її з ладу. При цьому, хакерам немає необхідності копатися у коді браузера або щось зламувати. Для активації шкідливого циклу процесів досить найпростішого JavaScript-коду, який активно копіюється та поширюється у мережі.

Google вже повідомили, що працюють над усуненням помилки і подякували колезі з Microsoft за оперативне виявлення вразливості.

Американська компанія Microsoft розробляє новий браузер на основі платформи від Google Chromium.

Зараз ви читаєте новину «У Google Chrome виявили небезпечну вразливість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі