вівторок, 10 липня 2018 15:25

Створили моторошного робота-помідора

Створили робота, який підтримує власника оплесками.

Розробка належить японському дизайнеру Масато Такахаші. Він назвав його Big Clapper, передає The Verge.

Пристрій, схожий на томат і коштує $4,5 тис.

"Його мета - підтримувати власника оплесками. Кожна людина протягом життя переживає відчуття недооціненості або дефіцит уваги, і саме для вирішення цієї проблеми було створено Big Clapper", - каже розробник.

Такахаші створював робота як творчий проект. Однак після успіху на виставці CES дизайнер почав кампанію зі збору коштів на серійне виробництво на краудфандинговій платформі Kickstarter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили унікального робота

"Робот оснащений датчиком руху - він автоматично вмикається при наближенні людини і вимовляє запрограмовану фразу. Наприклад, привітання, побажання або підбадьорливі слова. Він має кілька режимів роботи - пристрій може плескати основні ритми, аплодувати на вимогу власника або в такт музиці", - додав розробник.

Очі робота спроектовані таким чином, що створюється відчуття, ніби він дивиться прямо на власника. І це робить "томат" досить моторошним.

  Японець створив робота-помідора, що аплодуватиме вам все життя. Фото: www.theverge.com
Японець створив робота-помідора, що аплодуватиме вам все життя. Фото: www.theverge.com

Іспанський винахідник Іван Міранда створив робот-принтер. Пристрій здатен перетворити піщаний пляж у блокнот. Він нагадує принтер у вигляді довгої планки на колесах, яка котиться по пляжу і друкує текст.

Зараз ви читаєте новину «Створили моторошного робота-помідора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі