середа, 03 лютого 2016 13:22

Сонячні батареї для телефонів стали популярними після початку АТО

Сонячні батареї для телефонів стали популярними після початку АТО

Сонячні батареї та Power-bank для зарядки мобільних пристроїв стали популярнішими після початку АТО. В умовах відсутності електрики, але коли зв`язок потрібен, це чи не єдиний вихід із ситуації.Про це Gazeta.ua повідомив Олег Міщенко, продавець магазину електроніки у Черкасах.

Головною перевагою альтернативних джерел живлення для телефонів є те, що вони можуть забезпечити автономну роботу телефонів, смартфонів, планшетів й іншої техніки без електромережі 220 вольт.

"Сонячні батареї та Power-bank часто замовляють для бійців АТО. Там, в окопах на Донбасі, звісно, електрики немає, але зв`язок потрібен. Це хороший вихід із ситуації. Раніше їх у нас брали лише підлітки для розваги та туристи. З 2014 року до наc прийшло більше півсотні замовлень на магазин. Влітку було багато замовлень на сонячні батареї", - каже Олег Міщенко.

Сонячні батареї зарадяжають телефон влітку 4-5 годин влітку. Взимку - 7 годин заряджати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як купити техніку і не лишитися обдуреним – поради продавця

"Навіть у дешевих пристроїв є функція накопичення електрики. Там вбудований акумулятор, який від сонця заряджається. Якщо телефон розрядився під час сутінок, його можна зарядити від цієї сонячної батареї. Power-bank заряджають від USB або від 220 вольт. Такі зазвичай дають сильніший заряд енергії, ніж сонячні батареї, й заряджають телефон за 1,5-2 години. Це на 2,2 тисячі міліампер. Його вистачає на 2 зарядки телефона. Краще брати на 4 тисячі міліампер. Вони дорожчі, але такі швидше заряджають пристрій. Перед купівлею таких речей, варто одразу під'єднати пристрій до свого гаджету. У кожного третього телефона бувають помилки при зарядження від сонячної батареї. Зазвичай таке буває із зарядкою "айфонів" і "самсунгів".

Вартість сонячної батареї від 180 до 700 грн, Power-bank- від 300 до 600 грн.

Нагадаємо, Apple розробляє бездротову зарядку до 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Сонячні батареї для телефонів стали популярними після початку АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі