пʼятниця, 12 січня 2018 07:25

Розробили унікальний ліхтар, який шпигує за перехожими

Розробили унікальний ліхтар, який шпигує за перехожими
Розробили унікальний ліхтар, який шпигує за перехожими Фото: engadget

Стартап Wi-Fiber представив на виставці CES 2018 модульні світлодіодні ліхтарі, які стануть частиною концепції "розумного міста". Вони не тільки можуть сповіщати про небезпеку, змінюючи колір, а також роздавати інтернет, але і стежити за перехожими та записувати розмови.

Світлодіодні лампи змінюють колір залежно від обстановки і дозволяють попередити про небезпеку, пише Engadget.

Помістивши всередину ліхтаря камеру відеоспостереження, можна знімати відео з роздільною здатністю до 4К і вести запис звуку. Також можна виробляти і окремий запис звукового сигналу з застосуванням алгоритмів розпізнавання голосу для того, щоб виявити зловмисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ґаджети можна подарувати літнім людям: 5 ідей до Різдва

Wi-Fiber може проводити пошук окремих людей і архівувати знімки, для того щоб до них можна було отримати доступ в майбутньому. Крім того, система оснащена датчиками вогнепальної зброї і сенсорами для визначення якості повітря. А розміщення точок Wi-Fi створить зв'язок з іншими елементами "розумного міста" та розвантажить мережі стільникових операторів.

Японський музикант Нао Токуї створив функцію під назвою "Уявні звукові карти", що створює фоновий шум на основі того, на що користувач дивиться у Google Street View.

Зараз ви читаєте новину «Розробили унікальний ліхтар, який шпигує за перехожими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі