середа, 22 листопада 2017 10:37

Непосидючі манекени, роботи й рюкзаки з дисплеєм - стартував Innovation Market
15

Відвідувачів вітають роботи.
Фото: Назарій Мазилюк
Болід студентів КПІ.
Робот-манекен приваблює покупців.
Рюкзак для очищення води в польових умовах.
Зображення на рюкзаку можна вибрати у смартфоні.

21 листопада почався II Міжнародний форум Innovation Market. Його проводять в Міжнародному виставковому центрі, що на Броварському проспекті у Києві.

Понад 500 новацій винахідників, технологій майбутнього та startup-проектів зібрали на території 10 тис. кв. м. З них на 2200 кв. м свої розробки показали 80 провідних наукових установ та виробничих компаній Китаю.

У залі - дрони, віртуальна реальність, ігри, розробки авто, авіамоделювання, робототехніка, рюкзаки з LED дисплеєм.

Українські та китайські науковці вперше в Україні разом представляють свої розробки науки та техніки.

Махає головою та руками, в одній із яток зустрічає відвідувачів робот-манекен. Має вигляд звичайного чорного манекену з магазину.

"Кажуть, такий хід підвищує виручку в магазині на 15%. До нашої лабораторії прийшов чоловік з магазину одягу та попросив зробити робота, що вмів би рухати головою та руками. Чоловік приніс нам нерухомий манекен. Ми зробили заміри та розрізали його у потрібних місцях, поставили двигун та запрограмували. Реалізовувати манекени плануємо лише за замовленням", - каже Gazeta.ua Денис Бортніков, студент Одеської національної академії харчових технологій. Він разом з колегою витратив 2 місяці на втілення робота-манекена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після виставки в Києві техніку передадуть у зону АТО

У рюкзаку 8BackPack з LED дисплеєм вбудовано 512 світлодіодів. У кожному є 4 кристали: синій, зелений, червоний і білий. На ньому можна малювати, отримувати оповіщення чи виводити текстові повідомлення.

"Рюкзак має портативний зарядний пристрій, з'єднується по Bluetooth зі смартфоном. В темну пору доби можна намалювати на рюкзаку знак, щоб спокійно їхати на велосипеді. У віці 12-16 років такі інтерактивні рюкзаки купують для самовираження, передачі настрою. Починаючи з лютого стартуватиме масове виробництво ґаджетів", - розповідає Анна Скрипник, представник 8BackPack.

150 км/год розвиває синє авто від студентів Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського.

"Це вже наш третій болід. Важить 250 кг. Були в Чехії на змаганнях, у Норвегії, Угорщині. На одному етапі свої автомобілі представляють за кордоном 30 команд. Змагаємось з інженерами провідних вузів. Перевіряють чи герметична паливна система, тест на прискорення та здатність гальмівної системи", - розповідає Артем Ліщук, один з винахідників. На конструювання та виготовлення цієї машини пішов один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трактори-велетні, дрони-оприскувачі та багатотонні комбайни - виставка "Агро-2017" у розпалі

До матраців та подушок з Китаю черга з охочих випробувати масажер плечей та шиї. Такий пристрій у вигляді підкладки та подушки можна буде придбати на столичному Хрещатику за 10 тис. грн.

"Він покращує самопочуття після тяжкого робочого дня. Подушки допомагають від втоми в плечах, допомагають у боротьбі з хропінням. Також є гіпоалергенними",- Лідонг Ву, менеджер компанії з текстильної промисловості Yuyle.

Виставка триває до 18:00 24 листопада. Вхід на один день коштує 100 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міць нескорених": на Хрещатику виставили сучасне озброєння та техніку

7-8 жовтня відбувалась найбільша технічна виставка в Україні CEE 2017. Її провели у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" на столичній вул. Салютній. Там зібрали техніку 150 світових компаній. Серед них - Acer, Samsung, Renault, Motorola, Canon, Segway, LG, Huawei, Philips, Bosch, Lenovo, Toyota, Apple, Vinga, Nikon, Kaiser, KIA, HP та багато інших.

Зараз ви читаєте новину «Непосидючі манекени, роботи й рюкзаки з дисплеєм - стартував Innovation Market». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі