середа, 12 червня 2019 08:33

Машина майбутнього: у Франції розробляють перший гібридний літак

Машина майбутнього: у Франції розробляють перший гібридний літак
Гібридний літак скоротить витрати палива на 10−15%. Фото: popmech.ru

Фахівці з Французького аерокосмічного центру розробляють гібридний літак Dragon. Він працюватиме завдяки двом турбовентиляторним реактивним двигунам і декільком десяткам електричних вентиляторів.

Над створенням судна інженери трудяться 2 роки, пише techno.nv.ua.

Спеціальні реактивні двигуни на паливі будуть створювати тягу і виробляти електрику для вентиляторів. Це повинно забезпечити оптимальну ефективність загальної силової установки на крейсерських швидкостях 850−980 км/год.

Автори проекту сподіваються значно скоротити споживання палива і при цьому зберегти дальність польоту, на відміну від електричних моделей. Вони поки здатні пролетіти кілька сотень кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили унікальний безпілотник

Крім цього, повністю електричні літаки можуть бути не менш шкідливими для навколишнього середовища, ніж класичні моделі на викопному паливі. Електролайнери вироблятимуть не менше вуглекислого газу на одну милю, ніж аналогічні літаки на гасі. Також існує проблема переробки акумуляторів.

Гібридні літаки можуть стати оптимальним варіантом для авіації майбутнього і скоротити витрати палива приблизно на 10−15%. Правда, перший політ французького проекту Dragon очікується тільки в 2035 році.

Найдовший пасажирський літак в світі – далекомагістральний лайнер Boeing 777-9X презентувала американська корпорація Boeing. Його довжина, залежно від версії літака, становитиме 69,8 або 76,7 метра, розмах крила – 71,8 метра.

Зараз ви читаєте новину «Машина майбутнього: у Франції розробляють перший гібридний літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі