пʼятниця, 27 жовтня 2017 16:50

Камери в iPhone таємно стежать за власниками

Камери в iPhone таємно стежать за власниками
Камери в iPhone таємно роблять фото і відео Фото: Mobilarem

В операційній системі iOS є проблеми з налаштуваннями приватності. Про це заявив інженер компанії Google Фелікс Краузе. Через цей збій програми на iPhone ведуть приховану зйомку.

Для цього додатку лише достатньо отримати дозвіл на доступ до камери від власника. Тоді програма починає робити фото і записувати відео з фронтальної та основної камер в будь-який час, коли він активний. Після чого завантажує ці матеріали практично в реальному часі, запускаючи при цьому функцію розпізнавання міміки.

Усе це відбувається приховано від користувача. Смартфон ніяк не попереджає про зроблене фото чи записане відео і публікацію його в мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки коштуватиме бюджетний iPhone X

"Після того, як ви візьмете і опублікуєте одне зображення або відео через додаток у соціальній мережі, ви надаєте повний доступ до камери, і в будь-який час, коли додаток працює, він може використовувати камеру", - цитує Фелікса Краузе "Економічна правда".

Краузе повідомив Apple про проблему і надав рекомендації для її усунення, зокрема, він запропонував надавати програмам тимчасовий доступ до камери або ж повідомляти користувача про роботу камери.

Збої в роботі камер iPhone інженер показав у відео, яке виклав на YouTube.

А поки що інженер радить власникам айфонів одягати на них спеціальні чохли, що блокують камери, або скасувати доступ до камери для всіх додатків.

Компанія Apple розглядає ідею створення iPhone, який підтримуватиме стилус. Випустити цей смартфон компанія може вже в 2019 році.

"На відміну від стилуса Samsung, який працює на основі електромагнітної резонансної технології, пристрій Apple побудують на суперконденсаторах. Такий стилус по відчуттях більше нагадуватиме справжню ручку, а ще він дешевший у виробництві, - йдеться у повідомленні.

Щоб смартфон краще працював з функціями рукописного введення і новими можливостями електронного пера, інженерам Apple доведеться поліпшити процесор. Проте факт залишається фактом: Apple збирається порушити одну із заповідей засновника компанії. Засновник Apple Стів Джобс був категорично проти самого поняття стилуса – саме так у смартфонах з'явилися сенсорні дисплеї.

Зараз ви читаєте новину «Камери в iPhone таємно стежать за власниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі