середа, 06 лютого 2019 12:39

Ілон Маск відкрив нову космічну еру: як це було

Торік 6 лютого о 22:45 Ілон Маск запустив у космос надважку ракету Falcon Heavy. Американська компанія SpaceX почала нову еру в освоєнні космосу.
Автор: Известия
   Ілон Маск запустив надважку ракету Falcon Heavy і почав нову еру в освоєнні космосу.
Ілон Маск запустив надважку ракету Falcon Heavy і почав нову еру в освоєнні космосу.
"Людство має два основні шляхи. Перший - ми залишаємося на Землі назавжди і тоді неминуче вимремо. Другий - освоюємо космічний простір і стаємо мультипланетною цивілізацією", - каже винахідник і засновник компанії SpaceX Ілон Маск.

Про створення нової ракети Ілон Маск заявив 2011-го. Її планували запустити через 2 роки. Через труднощі у розробці і випробовуваннях, а згодом несприятливі погодні умови на мисі Канаверал, запуск кілька разів відкладали.

Автор: ВВС
  Ракета-носій Falcon Heavy.
Ракета-носій Falcon Heavy.

Створення революційної надважкої ракети обійшлося американській компанії $500 млн. Її створили на базі трьох ступенів ракети-носіїв Falcon 9. На кожному - по 9 двигунів Merlin 1D і Merlin 1D Vacuum.

Під час проектування Ілон Маск застосував новий підхід до ракетобудування - модульну конструкцію. Ракетні прискорювачі Falcon Heavy повертаються на Землю. Їх можна використовувати повторно. Крім того, інженери використали два старі прискорювачі - їх запускали 2016-го.

Ракета має три прискорювачі. Від неї самостійно відокремилися два розгінні блоки з трьох. Через 8 хв. після запуску вони приземлилися на платформу Of Course I Still Love You.

Вага ракети - 1,5 тис. тон. Вона може доставити на навколоземну орбіту 63 тони вантажу. Її потужність перевищує 18 літаків Boing-747.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На борту Falcon Heavy мала бути баржа з кавунами" - як соцмережі відреагували на запуск ракети Маска

На борту Falcon Heavy запустили автомобіль Tesla Roadster. У салоні електромобіля - манекен на ім'я Starman. Він одягнений у фірмовий скафандр SpaceX.

Автор: ITC.ua
  На борту ракети - червоний автомобіль Tesla Roadster.
На борту ракети - червоний автомобіль Tesla Roadster.

В Tesla Ілон Маск залишив повідомлення для інопланетян - Зроблено на Землі людьми". Крім того, у спорткарі грає пісня Space Oddity Девіда Боуї, а поруч з водієм лежить книга Дугласа Адамса "Автостопом по галактиці". Це зробили, аби "зірковий чоловік" не сумував.

Запуск ракети зіграє вирішальну роль у майбутньому політ людини на Марс та освоєння Місяця. Falcon Heavy - новий потужний ракетоносій із багатьма складовими.

Торішній запуск надважкої ракети - вагома сходинка до створення більш потужної ракети компанії Big Fucking Rocket. У планах SpaceX - побудувати її до кінця нинішнього року. 2023-го вона має відправити на супутник Землі перших туристів. Зокрема, японського мільярдера Юсаку Маедзаву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Falcon Heavy відкрив нову космічну еру - 5 причин

"Я довго думав, наскільки цінним буде перша пасажирське подорож на Місяць. Я вибрав подорож до Місяця з людьми мистецтва",- заявив японець Юсаку Маедзава.

Автор: Hi-News
  Big Falcon Rocket
Big Falcon Rocket

Big Falcon Rocket має стати міжпланетною транспортною системою. Вона дозволить дістатися в будь-яку точку Сонячної системи. До прикладу, відстань від Нью-Йорка до Шанхаю -12 тис. км, ракета зможе подолати за півгодини. Квиток коштуватиме дешевше, ніж політ на комерційному авіалайнері.

Українські "Авіалінії Антонова" взяли безпосередню участь в підготовці запуску ракети-носія Falcon Heavy. Літак "Руслан" використали для перевезення складових ракети під час підготовчого процесу.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск відкрив нову космічну еру: як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі