неділя, 25 серпня 2013 13:50

Бірюзові "мармурові" печери Чилі створюють позаземні пейзажі
25

Фото: Фото: udivitelno.com

Неподалік від чилійського міста Чиле-Чіко, знаходиться одне з найглибших озер в світі - Lago General Carrera (чилійська назва) або Lago Buenos Aires (аргентинська назва). Обидві назви визнані в світі і є офіційними. Площа льодовикового озера, розташованого в обіймах Патагонських Анд, становить 1850 км ?, а максимальна глибина - 586 м. Водойма прославилася на весь світ унікальним Мармуровим собором (Marble Cathedral або Las Cavernas de Marmol), що представляє собою лабіринт найкрасивіших геологічних утворень - Мармурових печер. Вони розташовані на вапняковому півострові майже в центрі озера General Carrera, на чилійському його боці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф створює веселі сценки з життя маленьких людей у їстівному світі

Згідно з дослідженнями вчених, незвичайні утворення, представлені у вигляді численних тунелів і колон, сформувалися внаслідок впливу хвиль протягом останніх 6200 років. Насправді стіни печерного лабіринту складаються не з мармуру, а з вапняку. Однак у гамі кольорів численних гротів всіляких форм і розмірів, які пронизують скелю півострова, переважають блакитні відтінки, які дуже вражаюче відображаються у бірюзовій воді високогірного озера. Є відомості, що деякі печери, віддалені від очей людини, все ж складаються з натурального мармуру, але до цих підводних покладів ще не вдалося нікому дістатися.

Зараз ви читаєте новину «Бірюзові "мармурові" печери Чилі створюють позаземні пейзажі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі