понеділок, 11 жовтня 2010 11:09

Створено перший автомобіль, який їздить без водія (ВІДЕО)

Створено перший автомобіль, який їздить без водія (ВІДЕО)

Концерн Google вирішив не обмежуватися революцією в Інтернеті і має намір у найближчі роки зробити революцію на автомобільних трасах. Компанія представила автомобіль-робот.

Він здатний рухатися по трасі без втручання людини, реагуючи на умови руху, включаючи світлофори, пішоходів і перешкоди. Згідно із заявою концерну, 7 автомобілів, оснащені системою управління Google, проїхали в різних умовах в загальній складності 1600 кілометрів без втручання людини і ще 225 тисяч кілометрів - при мінімальному втручанні людини. У резюме системи - успішне подолання Ломбард Стріт - однієї з найбільш складних для руху вулиць Сан-Франциско.

За весь цей час була зафіксована лише одна аварія, коли автомобіль Google не зумів зреагувати на різке гальмування автомобіля, що рухався попереду,і врізався йому в задній бампер.

Розробка нової системи ведеться вже кілька років. Ще в 2008 році в Лондоні Google представив перші розробки в цьому напрямі, проте тоді система сенсорів була встановлена на високій штанзі, що перешкоджає нормальному руху та паркування автомобіля в місті.

Система, створена Google, складається з встановлюваного на даху автомобіля радара, провідного тривимірного сканува простору в діапазоні 360, системи розпізнавання кольорів світлофора, розміщеної на лобовому склі в районі дзеркала заднього виду,розміщеної на лівому передньому колесі системи позиціонування на місцевості чотирьох додаткових радарів на бамперах,допомагають визначити відстань до об'єктів.Основний радар на даху переглядає місцевість на відстань у 70 метрів у всі сторони. Автомобіль, за словами творців, здатний реагувати на будь-які зміни в навколишньому просторі.

Хоча пасажир може вибрати між різними стилями водіння від обережного до агресивного, в Google обіцяють, що автомобіль буде законослухняним.Він не перевищує швидкість (максимальна швидкість для кожної траси закладена в базу даних) і не знаходиться в стані алкогольного сп'яніння, що має привести до зниження кількості аварій.

Нагадаємо, на території США заступив на чергування перший військовий робот-патрульний. Колісний автомат охороняє найбільший ядерний полігон у Неваді, який розташований в 105 км від Лас-Вегаса і має площу 3522 км2.

Newsru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Створено перший автомобіль, який їздить без водія (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути