вівторок, 19 травня 2020 10:30

Зубаста паща змінювалася на дзьоб: в Австралії знайшли останки рідкісного динозавра

В австралійському штаті Вікторія знайшли кістки елафрозавра. Цей рідкісний динозавр жив на території, яка зараз знаходиться в Антарктиці.

Останки елафрозавра вже виявляли в Танзанії, Китаї і Аргентині. Австралійський хребець знайшли на пляжі біля мису Отвей, пише The Guardian.

У цій місцевості часто зустрічаються скам'янілості в скельових плитах, розкиданих уздовж берегової лінії, які вкриває вода під час приливу.

"Ця місцевість незвичайна, бо, щоб дістатися до бажаного, потрібно дві години копатися в мокрому піску", - розповіла аспірантка університету Суїнберн Адель Петланд.

Елафрозавр був близько 2 метрів заввишки, мав короткі лапи з 4 пальцями. Коли дитинчата вилуплювались з яєць, у них були гострі зуби й харчувалися вони м'ясом. Зростаючи, вони ставали всеїдними, й зубаста паща змінювалась на дзьоб.

Автор: dinooftheweek
  Елафрозавр жив 100 млн років тому
Елафрозавр жив 100 млн років тому

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бурштині виявили череп динозавра

110 млн років тому, коли і жив елафрозавр, Австралія була набагато південніше, в межах сучасної Антарктики. Тоді було значно тепліше. Елафрозаври жили в густих хвойних лісах з підліском з хвощів та папоротей. Елафрозаври жили табунами і швидко бігали.

Автор: Музей Вікторії
  Елафрозавр жив 100 млн років тому
Елафрозавр жив 100 млн років тому

Палеонтологи з Університету Детройта Мерсі опублікували дослідження, в якому припустили, що динозаври Spinosaurus aegyptiacus уміли плавати. Ученим вдалося відновити 3D-модель скелета спинозавра, і дивлячись на його гігантський гнучкий хвіст у формі плавника, вони припустили, що ящір був водоплавним.

Зараз ви читаєте новину «Зубаста паща змінювалася на дзьоб: в Австралії знайшли останки рідкісного динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі