четвер, 30 квітня 2020 15:47

Учені заявили, що вперше знайшли водоплавного динозавра: і всі знають цього монстра

Учені заявили, що вперше знайшли водоплавного динозавра: і всі знають цього монстра
Учені з Детройта виявили, що спинозавр мав гігантський хвіст-плавець. Це, вважають вони, свідчить про те, що динозавр умів плавати. Фото: Nature Video/YouTube

Палеонтологи з Університету Детройта Мерсі опублікували дослідження, в якому припустили, що динозаври Spinosaurus aegyptiacus уміли плавати.

Ученим вдалося відновити 3D-модель скелета спинозавра, і дивлячись на його гігантський гнучкий хвіст у формі плавника, вони припустили, що ящір був водоплавним.

Фахівці вивчили величину тяги, яку хвіст Spinosaurus aegyptiacus міг створити під час плавання. Його продуктивність можна порівняти з хвостами водних хребетних, пише Science Alert.

"Цей динозавр активно переслідував здобич глибоко у воді, а не просто стояв на мілководді, чекаючи, коли повз пропливе риба. Імовірно, він проводив більшу частину свого життя у воді", - говорить палеонтолог Низар Ібрагім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у собак: мопс пройшов тест із позитивним результатом

Це також той динозавр, який у третьому фільмі франшизи "Парк Юрського періоду" переміг тиранозавра Рекса. Але у фільмі він був сухопутним.

Ускладнює роботу вчених те, що зараз людям відомий лише один скелет спинозавра. Інший було знищено під час Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Учені заявили, що вперше знайшли водоплавного динозавра: і всі знають цього монстра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі