пʼятниця, 10 травня 2024 11:07

Землю накриває потужна магнітна буря класу G4. Який вплив матиме

Землю накриває потужна магнітна буря класу G4. Який вплив матиме
На Сонці стались "канібальські" викиди, які скоро зітнуться із Землею Фото: pinterest

Нашу планету накриває сильна магнітна буря класу G4.

Множинні викиди корональної маси мчать до Землі. Їхній пік впливу може бути під кінець дня, 10 травня і 11 травня, повідомляє The Watchers.

Наслідки цієї бурі можуть відчуватися 12 і 13 травня.

G4 - друга за величиною геомагнітна буря за шкалою NOAA. Подібні магнітні бурі виникають приблизно 100 разів за сонячний цикл, який триває 11 років. Єдина буря сильніша за G4 - це G5 - екстремальна, яка буває приблизно чотири рази за цикл.

Три спалахи, які покинули Сонце 8 і 9 травня, зіллються в один і зіткнуться із Землею пізно увечері. Такі викиди науковці називають "канібальськими".

За цим ударом послідує спалах, який стався на Сонці 8 травня. Четвертий викид утворився під час сонячного спалаху 9 травня. Він також зіткнеться із Землею через 2-3 дні, погіршивши і без того серйозно порушені умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сонці утворився "вогняний каньйон": яка загроза для Землі

Однак це ще не кінець. 9 травня стався ще один сонячний спалах класу X. Як повідомляється, цілком імовірно, що цей викид також прямує до Землі.

"Об'єднайте все це разом, і ви отримаєте надзвичайно активну сонячну активність, яка призведе до сильної геомагнітної бурі протягом наступних кількох днів. Ця послідовність подій буде довго аналізуватися і обов'язково увійде до підручників історії", - повідомляє видання.

Очікується, що сонячна активність збережеться на високому або дуже високому рівні до 11 травня.

Під час магнітних бур спостерігається головний біль і запаморочення, нудота, порушення сну, стрибки тиску і пульсу, біль у м'язах, суглобах, загальна слабкість, підвищення тривожності.

Під час магнітних бур їжте менше гострої, жирної, смаженої їжі, обмежте вживання алкоголю, кави та енергетиків. Замість цього частіше їжте зелень, овочі і фрукти, рибу. Постарайтеся менше нервувати, не беріть участь в конфліктах. Більше часу проводьте на свіжому повітрі і провітрюйте кімнату. Лягайте спати в один і той самий час, а перед сном не дивіться телевізор і телефон.

Зараз ви читаєте новину «Землю накриває потужна магнітна буря класу G4. Який вплив матиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі