четвер, 25 жовтня 2012 10:07

Замки, ляльки та прикраси з паперу показали у Рівному
36

Фото: Фото: Олена Власова

В обласній бібліотеці Рівного два місяці триватиме виставка оригамі, які зробили діти 8-14 років. Школярі з усіх районів області кілька тижнів працювали над проектом "Паперовий світ". Прислали на конкурс понад 140 робіт у різних стилях – від традиційного до власних розробок.

Найкращі з них потрапили на виставку. Деякі фігурки складені з понад тисячі дрібних деталей.

"Авторам уже й заробляти можна – з таким сувеніром не соромно прийти в гості, бо це якісна ручна робота, - одна з відвідувачок бере в руки фігурку слоненяти. – І не скажеш, що це дитина робила. У мене би давно забракло терпіння. Це ж треба кожен папірець вирізати, скрутити та ще й правильно припасувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці навчатимуть складати оригамі

Серед дитячих доробків – об'ємні картини, казкові персонажі, іграшки, прикраси інтер'єру та навіть ікона-витинанка Богоматері, яку вирізали з паперу.

"Потрібні лише ножиці, кольоровий папір, картон та клей ПВА. Ще можна брати різні бусинки, фарби – для прикрашання, - кажуть 12-річні рівняни Антон Рубін та Сашко Казадаєв. – Прості фігурки можна навчитися робити за пару днів. Ми вивчаємо оригамі уже три роки. Даруємо фігурки на свята батькам та друзям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До білих суконь підбирають яскраві паски

"Тут багато достойних робіт – важко навіть вибрати найкращі, - каже член журі Леся Павлюк з Костопільського центру технічної творчості та комп'ютерних технологій. – Звісно, декому і батьки помагають. Бо зібрати складну фігурку можна за день-два, але маленькі деталі-модулі для неї вся сім'я готує цілий місяць. В гуртках оригамі завжди багато хлопців, їм це справді подобається. Це мистецтво розвиває дрібну моторику рук, потребує логічного мислення. А ще треба знати геометрію та добре розбиратися в кресленнях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячу паперових лотосів дизайнер Тетяна Новікова зробила з макулатури

4 листопада в обласній бібліотеці відбудеться безкоштовний майстер-клас оригамі. Усіх бажаючих пропонують навчити, як зробити оригінальні вітальні листівки

 

Зараз ви читаєте новину «Замки, ляльки та прикраси з паперу показали у Рівному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі