неділя, 24 лютого 2019 13:58

Весняне одуріння: люди переробляють будинки заради котів
9

Швейцарці на будинках прилаштовують сходи для котів
Фото: boredpanda.com
Швейцарці на будинках прилаштовують сходи для котів
Швейцарці на будинках прилаштовують сходи для котів
Швейцарці на будинках прилаштовують сходи для котів
Швейцарці на будинках прилаштовують сходи для котів

Швейцарський фотограф Бріджит Шустер створила проект "Швейцарські котячі сходи".

Він показує світу унікальне вуличне явище - сходи для кішок. Будуючи їх люди проявляють турботу до своїх вихованців, яким це так потрібно саме весною. Коли віддчувають поклик природи.

Про це пише Вoredpanda.

Дизайнер першим відкрила котячі сходи, коли переїхала до міста Берн п'ять років тому.

"Під час прогулянки по околицях Берна я помітив багато незвичайних трапів. Як хтось, хто приїжджає з інших місць, дивується таким пристосуванням. Тут це не рідкість. Цими сходами кішки потрапляють до себе додому. Відкриті сходи для котів - це європейське явище. У Німеччині та Австрії, наприклад, існують також котячі сходи, але не в кількості, як тут, у Берні. У Північній Америці виняток становлять котячі сходи, їх можна знайти лише спорадично", - говорить митець.

Їх кріплять на фасади житлових будинків. Починаючи з витончених спіралеподібних архітектурних споруд і закінчуючи найпростішими дерев'яними балками.

Ці сходи дозволяють кішкам приходити і йти коли завгодно. Деякі сходи просто виводять на верхні поверхи багатоквартирних будинків, коли як інші ніби потурають котячої натурі, щоб коти могли відчути себе справжніми скалолазами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купання білки та сміх лисиці: показали чим тварини схожі на людей

Весь відзнятий матеріал Бріджит Шустер ляже в основу книги, яка вийде у вересні.

"Старі сходи з кішок весь час змінюються. Це поєднання безперервності і зміна характерна для культури швейцарської столиці. Культурна спадщина котячих сходів буде збережена і повідомлена майбутнім поколінням завдяки книзі", - сказав фотограф.

У категорії "Народний вибір" конкурсу Wildlife Photographer of the Year цьогоріч переміг знімок, зроблений новозеландським фотографом Девідом Ллойдом. Чоловікові вдалося закарбувати зворушливий момент прояву ніжності між двома дорослими левами. Світлина отримала назву "Братерські зв'язки".

Переможця визначали серед 25 найкращих знімків.

Зараз ви читаєте новину «Весняне одуріння: люди переробляють будинки заради котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі