понеділок, 26 вересня 2011 13:06

В Індії народився хлопчик з 34 пальцями на руках і ногах

Однорічний індійський хлопчик Акшат Саксена потрапив до книги рекордів Гіннеса - він народився з 34 пальцями на руках і ногах.

За словами представника книги рекордів Гіннеса, у хлопчика по 7 пальців на кожній руці та по 10 пальців на кожній нозі. Велика частина "додаткових" пальців не функціонувала, і дитина вже перенесла кілька операцій з їх видалення.

На жаль, серед численних мізинців і вказівних пальців Акшата не виявилось жодного великого пальця, тому лікарі планують реконструювати їх з використанням віддалених зайвих пальців.

Причиною появи додаткових пальців є рідкісне генетичне захворювання полідактилія, яке може передаватись у спадок або з'являтися в результаті випадкової мутації, повідомляє Skuky.net.

Найчастіше хвороба проявляється як шестипалість, при цьому додаткові пальці є, як правило, недорозвиненими або рудиментарними (у вигляді невеликих відростків), але можуть бути повністю сформованими й функціональними. Зазвичай вони видаляються хірургічним шляхом у ранньому віці.

Зараз ви читаєте новину «В Індії народився хлопчик з 34 пальцями на руках і ногах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі