четвер, 10 вересня 2009 18:41

Василеві Безпальку пришили палець

— Копали в селі картоплю. У землі знайшов капсуль, схожий на сігарету, — розповідає 15-річний Василь Безпалько з села Крутнів Хмільницького району. — Кинув його у карман  і забув. Згадав у неділю, вирішив поколупати отвьорткою.

По обіді мати Василя Ганна Олександрівна працювала на городі. Раптом почула вибух. На подвір"ї побачила сина. Йому відірвало великий палець лівої руки та пошкодило вказівний. "Швидка" забрала хлопця до хмільницької райлікарні.

— Пальчика ми йому пришили. Поставили шпиці, загіпсували, — каже завідувач травматологічного відділення Василь Короліщук, 55 років. — Він ним зможе працювати. Шрами затягнуться, чи можна буде зробити пластичну операцію.

Провідувати Безпалька приходять однокласники.

За тиждень виявили п"ять боєприпасів

— Кажуть, що вєчно кудись влізу, — усміхається Василь. — Я чого вирішив розібрати той патрон? Дома займаюсь ремонтами: то радіо починю, то магнітофон. У лікарні скучно. Краще б у школі був. Це собі думаю, коли піду в армію, то напевно на сапера. А поки вивчатиму військову літературу, щоб так більше не попадатися.

— Ми оглянули ту капсулу. Вона розміром 5 на 5 сантиметрів. Усередині містилася речовина жовтого кольору, — розповідає Олександр Камбаров, 23 роки, начальник караулу пожежної частини Хмільницького району.

Спеціалісти зазначають, знахідка Василя — сучасний засіб, який використовують у підривних роботах.

В обласному управлінні надзвичайних ситуацій попереджають: при знахідці бойових пристроїв у жодному разі їх не чіпати. Викликати спеціалістів.

— Із початку року по Україні від необережності так травмувалися 11 осіб, — зауважує Світлана Понура з обласного прес-центру МНС. — За 2009 рік на Вінниччині виявили та знешкодили понад 730 бойових пристроїв часів Великої Вітчизняної війни. Тільки за останній тиждень — п"ять боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Василеві Безпальку пришили палець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі