четвер, 12 січня 2012 13:17

Університетські відходи через 5 місяців перетворюються на добрива

Університетські відходи через 5 місяців перетворюються на добрива

Тім Рейнбот (Tim Reinbott), дослідник з Університету Колумбії, побачивши, скільки харчових відходів залишається в студентській їдальні, поставив собі за мету використовувати все, що можна, на експериментальному університетському городі.

Близько 500 тонн органічної речовини за рік було використано як добрива для вирощування овочів, які надійшли в ту ж їдальню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британка перетворює непотрібну макулатуру в одяг, техніку та аксесуари

Виробництво субстрату, що підходить для удобрення грунту, займає близько 5 місяців.

У найближчих планах Тіма Рейнбота - використовувати масло, що залишилося від фритюру, для виробництва біопалива для університетських потреб. Подібний кругообіг речовин у межах одного університету - нововведення для США, але дослідник упевнений, що скоро це стане необхідністю.

Зараз ви читаєте новину «Університетські відходи через 5 місяців перетворюються на добрива ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі