вівторок, 17 лютого 2009 15:11

Учені дізналися призначення поцілунків

Учені дізналися призначення поцілунків

Поцілунок змушує три системи зв"язків в мозку, що відповідають за міжстатеві стосунки, працювати особливим чином з метою пошуку партнера для тривалих стосунків і продовження роду.

Таке припущення висловила Хелен Фішер, антрополог з Університету Рутгерс, штат Нью-Джерсі, у своїй доповіді на конференції Американської асоціації з розвитку науки в Чикаго.

Відповідно до її висновків, з точки зору еволюційного процесу поцілунок виступає в якості засобу, що дозволяє швидко визначити потенційних партнерів для тривалих стосунків.

Фішер стверджує, що біологічно в нашому мозку розвинулося три системи: сексуальний потяг змушує нас шукати нових партнерів, любов дозволяє зосередитися на одній людині, а почуття прихильності забезпечує тривалі стосунки, що в свою чергу дозволяє виростити дитину.

Поцілунок, в свою чергу, змушує ці системи працювати особливим чином, що на підсвідомому рівні дозволяє оцінити людину як потенційного партнера.

Нагадаємо, британська Тhe Independent нещодавно опублікувала дослідження законів сексуальної привабливості, згідно з якими закоханих тягнуть один до одного біологічні інстинкти продовження роду, схожість між собою та цілий ряд інших факторів.

The Guardian

Медики у свою чергу стверджують, що поцілунок - це не тільки насолода, але і ефективний засіб проти різних захворювань.

Поцілунки позитивно впливають на кровоносну систему, є чудовим профілактичним засобом
від легеневих захворювань. Стоматологи запевняють, що поцілунок здатен перевершити найкращу жувальну гумку, він стимулює утворення слини, яка у свою чергу нейтралізує кислотний наліт на зубах. Любителі пристрасних та ніжних поцілунків рідше страждають від пародонтозу.

Люди, які практикують поцілунки, що тривають більше трьох хвилин, тим самим, позбавляють свій організм від стресу та його наслідків.

Також поцілунок є одним з видів пероральної вакцинації. Це і не дивно, адже в слині міститься безліч бактерій, причому, 80% з них є у всіх, а 20% індивідуальних, які ми передаємо партнерові та отримуємо в подарунок від нього. В результаті наша імунна система активізується - починається посилене вироблення антитіл.

Зараз ви читаєте новину «Учені дізналися призначення поцілунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі