четвер, 28 серпня 2008 08:31

Названі всі корисні аспекти сексу

Названі всі корисні аспекти сексу
Численні дослідження і експерименти зарубіжних і вітчизняних учених доводять, що секс сприяє оздоровленню і омолоджуванню організму.

Серце в порядку
Згідно з результатами досліджень фахівців англійського Королівського університету, активне статеве життя захищає і укріплює серцевий м"яз завдяки гормонам, що супроводжують сексуальне бажання. Обстеженню піддалися чоловіки з різною частотою і регулярністю сексу. В результаті було виявлено, що у чоловіків з категорії "донжуанів" вірогідність інфаркту і інсульту в два рази нижча, ніж у тих, хто займається сексом рідко і нерегулярно.

Учені проаналізували залежність загального стану здоров"я від активності сексуального життя. Виявилось, що смертність серед чоловіків, які мали більше всього оргазмів, в два рази нижча, ніж серед тих, хто взагалі не займався сексом. Крім того, дослідження показали, що висока статева активність зводить до мінімуму ризик розвитку раку грудей у жінок і раку простати у чоловіків. Секс також благотворно позначається на травленні, а ритмічні рухи і скорочення м"язів підвищують тонус мускулатури, розвивають таз, стегна, сідниці, руки, прес.

Без болю
Учені університету Уїлкса в штаті Пенсільванія (США) виявили, що регулярні заняття сексом покращують імунну систему за рахунок вироблення імуноглобуліну А. Тому любителі сексу менше схильні до застуд. Заняття сексом допомагають знайти хорошу фізичну форму. Під час статевого акту тривалістю 4,5 хвилин спалюється стільки ж калорій, скільки при 15-хвилинній пробіжці.

Ще в 70-і роки минулого століття доктор Беверлі Уїппл виявила, що безпосередньо перед оргазмом різко підвищується рівень гормону окситоцину, який регулює температуру тіла і тиск, а також притупляє біль. Механізм такої реакції вдалося вивчити за допомогою новітнього дослідницького методу - функціонального магнітного резонансу. Насправді гормони, що виробляються під час сексуального збудження, гранично активізують антибольовий центр в середньому відділі мозку.

Центр посилає сигнали організму на вироблення особливих речовин - кортикостероїдів, які пригнічують чутливість нервових закінчень. А концентрація окситоцину, що в цей час підвищується в п"ять разів, дає солодкі відчуття при оргазмі.

Жінкам рекомендується
Процес оргазму дуже сприятливий для жіночого здоров"я. Судорожні, конвульсивні рухи тіла, які викликає оргазм, добре очищають всі застійні порожнини організму. Наприклад, знищуються хвороботворні мікроорганізми в "кишенях" матки, що викликають запалення. А скорочення бронхів і голосової щілини під час викриків є прекрасною профілактикою хвороб дихальних шляхів. Тому активні жінки, які під час сексу кричать, рідко захворюють бронхітом і пневмонією.

Дорога до довголіття
За наслідками досліджень, оголошених на останній геронтологічній конференції в Лондоні, довгожителями зазвичай стають чоловіки, що мають регулярний секс. Протягом десяти років вивченню піддалися 918 чоловіків у віковій групі 45-59 років. Чоловіків розділили на три категорії по частоті занять сексом. Найактивніші, мали секс двічі в тиждень і більш. Самі пасивні - менше одного разу в місяць. Так от рівень смертності в групі чоловіків, що займалися сексом менше одного разу в місяць, опинився в два рази вище, ніж у активістів. Проміжна ж група з кількістю повноцінних статевих актів в середньому 3 в місяць отримала середній результат, члени цієї групи вмирали в 1,6 рази частіше сексуально активних.

Але не тільки сам процес статевого акту сприятливий для здоров"я. Поцілунки, обійми і ласки є для людини життєво необхідними діями. В результаті проявів ніжності в гіпоталамусі виробляються спеціальні гормони: пролактін, що пригнічує агресію, і ендорфін, що знімає стрес. Таким чином, всі прояви любові корисні для фізичного і психічного здоров"я людини, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Названі всі корисні аспекти сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі