четвер, 05 квітня 2012 10:39

У Швеції вперше виданий повний текст щоденників Андрія Тарковського

У Швеції вперше виданий повний текст щоденників Андрія Тарковського

З нагоди 80-річчя Андрія Тарковського 4 квітня в Швеції вийшли щоденники режисера під загальною назвою "Мартиролог", передає ИТАР-ТАСС.

Він почав вести ці записи в 1970 році, коли приступив до роботи над фільмом "Солярис", і продовжував писати їх аж до смерті в 1986 році. У 1994 році щоденники отримали премію салону кінокниги в Парижі.

960-сторінковий "Мартиролог" - повна версія щоденників режисера. Записи, які видавалися раніше німецькою, англійською та італійською були в значній мірі скорочені його вдовою Ларисою Тарковською.

У цих щоденниках режисер мало писав про роботу. Там є філософські роздуми, цитати з книг, побутові замітки і малюнки, розповіді про власні переживання та творчі плани.

Інтерес до спадщини Тарковського в Швеції величезний. Саме тут 1986 року він зняв фільм "Жертвопринесення", що отримав спеціальну премію журі на кінофестивалі в Каннах і приз Британської академії кіномистецтва і телебачення.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції вперше виданий повний текст щоденників Андрія Тарковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі