вівторок, 11 жовтня 2011 15:35

У Непалі борці зі СНІДом зайнялися проституцією

У Непалі борці зі СНІДом зайнялися проституцією

Співробітники непальських некомерційних організацій по боротьбі з ВІЛ-інфекцією почали займатись проституцією через тривалі затримки заробітної плати, повідомляє AFP.

Як розповів глава благодійної організації з боротьби зі СНІДом та захисту прав геїв Blue Diamond Society Суніл Бабу Панта (Sunil Babu Pant), його співробітники не отримували зарплату протягом 12 тижнів через відсутність фінансування. При цьому розмір зарплати становить лише три тисячі непальських рупій (приблизно 38 доларів).

Близько 400 осіб (у тому числі ВІЛ-інфікованих), зайнятих в організації, займались інформуванням населення про безпечний секс, контрацептиви і захворювання, що передаються статевим шляхом. Зараз багато хто з них, за словами Панта, почали заробляти гроші проституцією, щоб прогодувати себе. Причому деякі працюють у прикордонних районах країни, де знайти безкоштовні презервативи практично неможливо.

За даними незалежної організації World Policy Institute, непальський уряд протягом двох років утримує 10 мільйонів доларів, виділених неурядовим спільнотам по боротьбі зі СНІДом. Приводом для цього стало припинення в 2009 році на урядовому рівні фінансування освітніх програм з ВІЛ/СНІДу під приводом зниження захворюваності.

Під тиском Світового банку це рішення було скасовано, проте через бюрократичну тяганину кошти досі не передані одержувачам.

За оцінками UNAIDS, близько одного відсотка дорослих непальців заражені ВІЛ. При цьому станом на кінець 2009 року в країні офіційно зареєстровані 14 320 інфікованих, що складає трохи більше 0,05 відсотка населення.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі борці зі СНІДом зайнялися проституцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі