понеділок, 22 жовтня 2012 16:49

У Києві показали міні-катер, який вміє підгодовувати та ловити рибу
5

Фото: Фото: Володимир Мукан

На вихідних у Міжнародному виставковому центрі на виставці "Мисливство та риболовля" показали катер на дистанційному керуванні. Він невеликий, завдовжки 68 см, має аеродинамічну форму. Посередині катера - ручка для транспортування, спереду дві світлодіодні фари. Між ними намальована рибина.

"Цю аерографію робив Андрій Вєдута, така коштує 150 доларів. Її робимо на замовлення покупця, - каже Сергій Шмірер, менеджер оптового відділу Одеської фірми "Аміна". Тримає у руках катер. - Як бачите, між ручкою два контейнери для корму. Сюди насипають корм для риби, відправляють завдяки пульту катер на центр водойми і висипають там його. Зазвичай такі катери використовують для рибалки на коропів. Потім, коли риба пригодована, до катера чіпляють ліску спінінга із наживкою і відправляють у місце, де була пригодована риба, улов виростає на 150%".

Катер розганяється до максимальної швидкості 60 м/хв, важить 8,5 кг разом із акумулятором. Заряду вистачає на 2-3 години. Дальність роботи катера від пульта - 1 км.

"Це особливо корисно, коли рибалка знає, що десь на іншому краю озера є яма, де багато риби, він туди направив катер і пригодовує її. До речі, вантажопідйомність пристрою 4 кілограми. Її достатньо і для корму, і для снастей", - розповів Шмірер.

Вартість катера становить 5300 грн.

"Це без ехолота. Якщо купувати з ехолотом, можна буде бачити, де яка глибина, скільки там риби. Такий коштуватиме 8 тисяч, але й ефективність рибалки підніматиме до 350%", - додав Шмірер.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали міні-катер, який вміє підгодовувати та ловити рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі