понеділок, 14 жовтня 2013 15:05

У Китаї побудували 300-метровий хмарочос, схожий на чоловічі штани

У китайському місті Сучжоу побудували новий хмарочос під назвою "Ворота Сходу" висотою 300 метрів. Влада міста сподівалися, що поява нової висотки дасть місту репутацію провідного глобального центру. Однак місцеві жителі вважають, що хмарочос виглядає досить дивним і нагадує чоловічі брюки.

Проект 74- поверхового хмарочоса розробила британська архітектурна компанія RMJM. За задумом авторів, хмарочос має уособлювати ворота на Схід. Будівля також має символізувати тріумф китайської цивілізації, значимість Китаю в сучасному світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калейдоскоп фарб і лакована шкіра - грайлива квартира-дуплекс в Нью-Йорку

Вартість хмарочоса оцінюється в 700 млн доларів. хоча архітектори постаралися на славу, а будівельники втілили їх задум з вражаючою точністю, загальний вигляд хмарочоса вийшов досить дивним. Деякі блогери навіть пропонували перейменувати будівлю в "Брюки Сходу ".

Варто відзначити, що в Китаї зараз спостерігається цілий бум будівництва масштабних споруд. Найбільш відомі проекти - будівля Шанхайського всесвітнього фінансового центру і стадіон "Пташине гніздо" в Пекіні. Однак багато хто з нових будівель стали об'єктом насмішок з боку критиків , які вважали , що ці об'єкти архітектури будуть пустувати через кризу.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї побудували 300-метровий хмарочос, схожий на чоловічі штани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі