понеділок, 27 грудня 2010 10:25

Сварки з партнерами шкідливі для здоров'я

Сварки з партнерами шкідливі для здоров'я

Дослідники з Університету Копенгагена з'ясували: перепалки з близькими збільшують ризик виникнення стенокардії. Також важкість проблем, пов'язаних з дітьми та рідними, погіршує ситуацію. При цьому неприємне спілкування з сусідами менше представляє небезпеки, пише The Daily Mail.

Серед симптомів стенокардії відзначаються больові відчуття або дискомфорт у грудях. Найчастіше стенокардія викликана ішемічною хворобою серця. Вчені бачать причину такої ситуації в тому, що під час напруженого спілкування з родичами збільшується рівень стресу. Щоправда і індивідуальна особливість характеру відіграє свою роль.

Всього в дослідженні взяли участь понад 4500 данців і датчанок, у яких не було ознак серцево-судинних захворювань на початку дослідження в 2000 році. Їх поділили на дві групи. Одним на початку експерименту було 40 років, а іншим - 50. Загальний їх стан відстежувався протягом шести років. Добровольців просили відповісти на питання з приводу їхнього здоров'я і особистих стосунків.

У результаті виявилося, що претензії з боку партнера збільшували ризик стенокардії в чотири рази. А от проблеми з дітьми та рідними піднімали ризик більш ніж у два рази. Сусіди ж, котрі люблять сперечатися, підвищували ймовірність на 60%. У загальній же складності у 9% добровольців за час проведення дослідження розвинулася стенокардія. Стать учасників дослідження тут не грала жодної ролі.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Сварки з партнерами шкідливі для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі