четвер, 09 грудня 2010 09:52

Сімейне щастя не залежить від кількості сексу

Сімейне щастя не залежить від кількості сексу

Істеричні напади у подружжя, або лише у чоловіка чи дружини психологи називають однією з головних причин розлучень. В якості ідеального заспокійливого засобу для запальної дружини або чоловіка фахівці пропонують частий і вдумливий секс.

Американські психологи вивчили 72 сімейні пари, котрі одружилася менше чотирьох років тому. Кожні півроку подружжя окремо давали інтерв'ю ученим, в яких повідомляли про те, як розвивається їхнє сімейне життя, що вони відчувають, чи часті сварки і скандали. Особливо психологів цікавило сексуальне життя випробовуваних.

Виявилось, що в середньому сімейні пари займаються сексом один раз на тиждень протягом перших шести місяців після весілля. Далі частота дещо знижується, і після закінчення чотирьох років спільного життя, подружжя повідомляє, що займаються сексом в середньому не частіше трьох разів на місяць. При цьому психологи зробили цікаве відкриття - кількість сексу і сімейне щастя не зв'язані безпосередньо. Найкращі характеристики своєму шлюбу давали як подружжя, що щодня займається коханням, так і ті, у кого секс трапляється не частіше двох разів на місяць.

Проте в окремо виділеній групі "невротичних шлюбів" справа йде інакше. Запальне подружжя, що проявляє схильність до сварок і скандалів на рівному місці, не може бути щасливими без сексу. А навіть найбільш вибухонебезпечний шлюб нервові чоловіки і дружини характеризують як вдалий за умови, що секс трапляється частіше, ніж сварки.

"Підвищена нервозність, запальність подружжя ми вважаємо ключовим чинником, що впливає на високий відсоток розлучень в перші роки шлюбу", - розповіла автор дослідження, доктор Мішель Рассел, котра представляє університет Теннессі.

При цьому саме максимально активні сексуальні стосунки здатні "примиряти і заспокоювати" нервових чоловіків і дружин, гасити сімейні конфлікти, додала психолог.

У нещодавньому дослідженні італійських учених було доведено, що сімейний секс продовжує життя. Доктор Еммануель Джанніні з університету Флоренції та її колеги обстежили чотири тисячі чоловіків і виявили, що ті з них, хто вів активне статеве життя і зберігав при цьому вірність своїм дружинам, жили довше. Регулярний секс сприяє накопиченню гормону тестостерону, який покращує стан серцево-судинної системи і обмін речовин в організмі. Що стосується вірності дружинам, то вона "залишає здоровою і урівноваженою нервову систему і підвищує стресостійкість".

Утро.ру

Зараз ви читаєте новину «Сімейне щастя не залежить від кількості сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі