середа, 29 вересня 2010 16:25

Криза 40-ка років значно "помолодшала" - вчені

Криза 40-ка років значно "помолодшала" - вчені

Робота й проблеми у взаєминах з людьми призводять до того, що сьогодні криза починається не після 40 років, а після 30.

Опитування британських експертів показало: велика кількість людей у віці 35-44 років відчувають себе самотніми або страждають від депресії.

Також з"ясувалося, що зайняті батьки із цієї вікової групи використовують Facebook і подібні соціальні мережі для спілкування з дітьми. У цьому всьому автори дослідження - компанія Relationship advice charity Relate - бачать справжню "кризу 30 років".

Отже, з опитаних 21% говорили, що мають проблеми в особистому житті, відчувають самотність, страждають через проблеми на роботі чи вдома.

Така ж кількість людей висловила бажання проводити більше часу зі своєю сім"єю. Все це було передумовами для розвитку депресії, відзначає BBC.

На думку професора Кері Купера, дослідника в області стресу при Університеті Ланкастер, беручи до уваги сучасну економічну обстановку, справи з психологічною кризою будуть лише погіршуватися.

Він наводить такі дані: тільки Британія витрачає $ 44 млрд на рік на лікування людей, які страждають психічними розладами, викликаними напруженою роботою.

На проблему має вплив обстановка в сім"ї.

Один з п"яти опитаних говорив про те, що страх перед фінансовою нестабільністю накладав свій негативний відбиток на сімейні стосунки. Плюс, від людей цієї вікової групи багато чого чекають, і планка весь час підвищується, збільшуючи психологічний тиск.

Нагадаємо, раніше британські вчені назвали точні терміни настання повної гармонії в сімейному житті. Сімейне щастя настає рівно через 2 роки 11 місяців і 8 днів.

Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Криза 40-ка років значно "помолодшала" - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі