пʼятниця, 25 січня 2019 08:47

Сьогодні Тетянин день - історія свята та привітання

Сьогодні Тетянин день - історія свята та привітання
ПРивітання в день Тетяни. Фото:images.unian.net

День Тетяни в 2019 році відзначається в п'ятницю, 25 січня.

Святу з таким ім'ям студенти вважають своєю заступницею і покровителькою, - пише "Уніан".

Тетянин день: історія свята

Згідно з переказами, римська християнка Тетяна зазнавала страшних тортур від язичників, але її рани на ранок гоїлися. Потім її вирішили стратити, відрубавши голову мечем. Мученицю противники християнства вбили 25 січня, цей день і став Тетяниним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Тетянин день: історія, прикмети і заборони

Заборони на День Тетяни

Не забувайте, що в Тетянин день не можна сваритися, особливо з родичами. Це свято необхідно провести з гарним настроєм і в приємній атмосфері. У жодному разі не можна, щоб у День Тетяни в будинку було брудно – цим можна накликати біду. Але і займатися прибиранням у це свято не можна – це треба зробити напередодні. Також в цей день не можна відмовляти в допомозі нужденним, інакше у людини, яка це зробить, станеться нещастя. У цей день заведено вітати своїх колег, подруг, родичів і знайомих з таким іменем.

Найкращі привітання з днем у віршах, смс

***

В День Ангела бажаю я любові І від душі успішних перемог, Натхнення, щастя світлого, здоров'я І хай тебе оберігає Бог!

***

Есть у меня лучшая в мире подружка, Именем классным зовется – Танюшка! Сегодня ее от души поздравляю – И счастья без меры душевно желаю!

***

Ти не Даша, не Світлана, І не Маша, не Оксана, Не Галина, не Сусанна. Ти найкраща - ти Тетяна! Я з Днем Ангела вітаю, Море радості бажаю, Все, що мрієш, щоб збувалося, Все, що робиш, щоб вдавалося!

***

Танюша, моя милая Татьяна, День ангела сегодня у тебя! Всегда будь весела, бодра, румяна, Шагай вперед, улыбки не тая! Пусть ангел твой от зла оберегает, От бед, печалей и от всех ошибок. Пусть лишь добро и благость посылает И дарит счастье, радость и улыбку!

***

Ти... Т.А.Н.Я. Терпляча Ангелоподібна Незвичайна Яскрава Шкода, що так мало букв, я міг би продовжувати й продовжувати! Зі святом тебе!

***

Татьяна, Таня, Танечка! Сегодня твой денек. Ты умница, красавица, Наш яркий огонек. Живи, Танюша, весело. С улыбкой день встречай, Здоровой будь и бодрою, Гостей зови на чай. Татьяна-именинница, Счастливой самой будь, Ты наше все, ты звездочка, И в этом жизни суть!

***

Мою Тетяну білосніжку Цілую нині ніжно в щічку. Нехай здійсняться всі бажання Мої найкращі привітання!

***

День чудесный, светлый, зимний Для Татьяны – именинный! Будь счастливой, дорогая, Жизни радуйся, родная!

***

Грациозная, красивая, Не найти в тебе изъяна, Очень добрая, душевная Ведь не даром ты — Татьяна! Поздравляю с именинами Пусть мечты все исполняются И лишь добрые события На пути твоем встречаются.

*** В Татьянин день ее попросим, Чтоб стало счастье частым гостем, Чтобы уют домашних стен Был мил и радостен нам всем. Чтоб вся семья, как прежде, в сборе, Чтоб отступило злое горе, Чтобы любовь и доброта, И душ сердечных красота.

*** С именинами, Татьяна! Пожелать хочу тепла, Чтоб святая неустанно Тебя, Таня, берегла, Чтоб твое сердечко пело От любви и доброты, Чтоб все то, чего хотелось, Получала в жизни ты. Будь здорова, и пусть рядом Будут верные друзья. Счастья ярким звездопадом Пусть осыплет Бог тебя.

Привітання з Днем Тетяни у прозі

***

Танюшо, бажаю тобі щирого щастя, безперешкодного здійснення всіх твоїх бажань, взаємного кохання та неземного щастя!

***

Тетяно, нехай твоє щастя ніколи не закінчується, а все, що ти для себе вирішила — здійснюється. А здоров'я і душевний спокій залишаються головними супутниками твого гарного настрою!

***

Бажаю в День Тетяни великого кохання й міцної віри, світлих надій і доброти душі, щирих почуттів і розуміння з близькими, мудрих рішень і благих вчинків, світлих чудес!

***

У День Тетяни хочу побажати тобі йти по життю з чуйністю серця і добротою душі, роблячи кожен крок впевнено і благородно, вірно і легко.

22 грудня в Україні відзначають Ганни або Анни. В народі свято називали "народинами сонця": це найкоротший день року. На це свято припадає зимове сонцестояння, після чого воно "повертає на літо, а зима на мороз".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Тетянин день - історія свята та привітання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі