середа, 10 квітня 2024 15:03

Скільки хвилин треба вигулювати собаку: відповідь кінологів

Скільки хвилин треба вигулювати собаку: відповідь кінологів
Кінологи сказали, скільки часу треба на вигул собак Фото: pinterest

Для вигулу собак п'яти хвилин недостатньо, як це робить більшість вранці та увечері.

Кінологи стверджують, що для правильного вигулу цих домашніх улюбленців потрібно щонайменше дві години, пише ukr.media.

Вони пояснили, що це потрібно для нормального метаболізму вихованців. Крім, того під час прогулянок потрібно виділити час для тренувань тварини.

Протягом цих двох годин людина може просто ходити, гуляти, собака може природні потреби свої справляти. Але якийсь час, серіями по дві, три, п'ять хвилин, потрібно витратити на відпрацювання дисциплінарних навичок, сказали експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому собаки гавкають без причини: знайшли пояснення

Вони пояснили, що тренування потрібні для відпрацювання слухняності улюбленця в критичній ситуації, коли собака має з першої спроби виконати вимогу господаря: зафіксуватися, підійти або припинити небажані дії. Також фахівці рекомендували провести частину часу на дресирувальному майданчику, освоюючи подолання перешкод.

Є породи собак, які від нудьги можуть жувати чи розривати все, що видасться їм цікавим. Починаючи від шкарпеток та взуття, закінчуючи меблями.

Побороти цю проблему можна при правильному вихованні і дресируванні собаки. Саме тому варто заздалегідь розуміти, представники яких порід більш схильні жувати речі господаря.

Зараз ви читаєте новину «Скільки хвилин треба вигулювати собаку: відповідь кінологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі