неділя, 03 лютого 2019 23:28

Розгодованого до нечуваних розмірів мопса рятують від ожиріння

Автор: dailymail.co.uk
  Нинішня вага Цукор становить 11 кг.
Нинішня вага Цукор становить 11 кг.

12-річний мопс на прізвисько Цукор має неймовірну для своєї породи вагу — 11 кг. Щоб допомогти улюблениці схуднути, нинішній хазяїн посадив її на дієту й подав заявку на Pet Fit Club — національний конкурс для домашніх тварин, які страждають на ожиріння. Там Цукор змагатиметься на швидкість у схудненні з іншими тваринами, які мають аналогічну проблему.

"Колишня власниця була частково незрячою. Через слабкий зір вона не могла впоратися із Цукор, коли та виходила на вулицю. Тому ніколи її й не вигулювала", — цитує нинішнього господаря Цукор 62-річного валлійця Стіва Джонса відоме британське видання Dailymail.

Забрав песика до себе чоловік 8 місяців тому. На той момент вага Цукор становила трохи більше 12 кг. Стів консультувався із ветеринарами й робив усе можливе, щоб допомогти тваринці. У результаті Цукор вдалося скинути близько 1 кг. Однак після цього вага стала на місці.

Окрім Цукор, у Джонса є ще один пес. Він має здорову вагу. Свого другого улюбленця чоловік вигулює по 4 рази на день.

"Цукор я також виводжу на прогулянки. Але вона пересувається у своєму темпі. Через це процес надовго затягується. Тому вигулювати її вдається лише 1 раз на день", — говорить Стів.

Автор: dailymail.co.uk
  Нинішня вага Цукор становить 11 кг.
Нинішня вага Цукор становить 11 кг.

Страждає Цукор не лише на зайву вагу. Від старості у тваринки погіршився зір і зник слух. Також Цукор нещодавно втратила всі зуби. Якщо схуднути більше не вдасться, їй загрожуватимуть й інші проблеми зі здоров'ям.

"Тварини з надмірною вагою мають набагато більший ризик розвитку таких хвороб, як артрит і діабет. Для плоскомордих порід — як мопси й французькі бульдоги — ожиріння приносить і проблеми з диханням. Дослідження також показали, що надмірна вага здатна скоротити тривалість життя собаки на 2 роки й 6 місяців", — пояснила головний ветеринар Pet Fit Club.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер від горя "наймиліший песик в світі"

Раніше показали кота, який потрапив у Книгу рекордів Гіннеса. Вусань є справжнім гігантом. При цьому ще навіть не досяг того віку, у якому представники його породи припиняють рости.

Зараз ви читаєте новину «Розгодованого до нечуваних розмірів мопса рятують від ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі