середа, 04 листопада 2009 17:10

Рентген у Британії визнали найвидатнішим науковим відкриттям

Рентген у Британії визнали найвидатнішим науковим відкриттям

Британці обрали десять найважливіших наукових винаходів останнього часу. У голосуванні, що був організований лондонським Музеєм науки, взяли участь близько 50 тисяч чоловік. Його результати призводить BBC News.

На перше місце британці помістили відкриття рентгенівського випромінювання і винахід медичних приладів, які використовують його . Цей варіант підтримали 10 тисяч опитаних. Друге місце зайняло відкриття пеніциліну. На третє місце жителі Великобританії помістили визначення структури ДНК. Далі йдуть створення корабля "Аполлон-10" і балістичної ракети "Фау-2", винахід паровоза, обчислювальних машин, парового двигуна, масового автомобіля і телеграфу. Оригінальний список винаходів був складений співробітниками Музею науки.

Подібні рейтинги періодично публікують науково-популярні та громадські журнали. Наприклад, влітку 2009 року журнал New Scientist представив десять кращих інноваційних технологічних рішень в біологічних науках, розроблених у 2009 році. Перше місце зайняла технологія, що дозволяє істотно знизити вартість визначення послідовності ДНК.

За матеріалом: Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Рентген у Британії визнали найвидатнішим науковим відкриттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі